Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Elektroprivreda BiH traži konsultanta: Posao vrijedan 3,6 mil. KM

22.12.2018. 10:15 / Izvor: Akta.ba

Elektroprivreda BiH je objavila tender za nabavku konsultantskih usluga za izgradnju postrojenja za odsumporavanje dimnih gasova na bloku 7 u TE Kakanj.

Tender je vrijedan 3.600.000,00 KM bez uračunatog PDV-a.

Kako je određeno tenderskom dokumentacijom rok za izvršenje usluga je 31.12.2023. godine, dok je rok za prijem ponuda 14.02.2019. godine.

Podsjećamo, TE Kakanj je uključena u Nacionalni plan smanjenja emisija  za Bosnu i Hercegovinu, koji je usvojen i od strane Vijeća ministara BiH 2015. godine. Nacionalni plan smanjenja emisija za BiH se odnosi na smanjenje emisija sumpor dioksida, azotnih oksida i čvrstih čestica iz velikih postrojenja za sagorijevanje u BiH.  

Na ovaj način Bosna i Hercegovina po prvi put je na vrijeme izvršila svoju obavezu prema Energetskoj zajednici, a još je važnije da se usvajanjem NERP-a stvaraju preduvjeti za smanjenje emisija iz kotlova termoelektrana, a time i smanjenja štete po zdravlje ljudi i okoliš.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti