Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Elvir Švrakić: Kada izgubite na tenderu, ne morate omalovažavati drugu stranu

12.01.2021. 10:55 / Izvor: Akta.ba

Nakon objave članka Konkurencijsko vijeće glavni krivac za haos na telekomunikacionom tržištu BiH koji je napisan od strane N1, a koji je i naš portal prenio, oglasila se TV Hayat koja demantuje navode iz spomenutog članka. 

Demanti, koji je stigao na našu adresu, a u čijem potpisu je Elvir Švrakić CEO Hayat d.o.o. objavljujemo u cjelosti :

"U potpunosti demantujemo navode iz ovog teksta u dijelu "Priča dobiva i dodatnu dimenziju nakon što u prošloj godini Federalna televizija, kao javni emiter, i privatna televizija Hayat iz Sarajeva upravo sa partnerskom firmom Telekoma Srbije potpisali ekskluzivne ugovore o zastupanju ovih kanala u inostranstvu, čime su po diktatu Telekoma Srbije onemogućili velikom dijelu bh. dijaspore da prate pomenute bh. kanale.“

Hayat je kao privredno društvo omogućio takmičenje u 2018 godini, i United grupi i Telekomu Srbije, te firmi VIP iz Portugala, da daju ponude, te na taj način potpišu ugovor sa nama.

Ovo je potpuno normalno u svijetu ekonomije. U tom "takmičenju" posao sa Hayatom je dobila Portugalska firma VIP, koja je prodala prava Telekomu Srbije, ali ne i United grupi, jer oni nisu htjeli.

Ne znam ko je postavio nebulozne riječi u tekstu "po diktatu", jer je potpuno jasno šta to znači.

Kada izgubite na tenderu, ne morate omalovažavati drugu stranu.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti