Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Emir Ganibegović: Probudimo se! BiH još uvijek nema ozbiljne prodajne edukatore sa dobrim iskustvom

17.05.2021. 07:56 / Izvor: Akta.ba

"Svjesni smo da je u današnjem vremenu, a pogotovu u našem okruženju, koncept edukacije izuzetno bitan kao segment konstantnog razvoja zaposlenika, a dosadašnja iskustva klijenata sa mojih edukacija kažu da je upravo to karika koja im je nadostajala", kaže na početku razgovara za Akta.ba Emir Ganibegović, certificirani prodajni consultant.

Naime, nakon poslovnog angažmana koji je imao kao National Sales Manager za korporacijske firme (Procter & Gamble i MARS Corp.) za područja BiH, Makedonije i Albanije unutar kojih je stekao prodajna iskustva i pohađao edukacije za koje je uvidio da domaće/regionalne firme sa naših područje nemaju priliku steći - Emir Ganibegović odlučio je prenositi stečena znanja kroz vlastitu konsultantsku firmu.

Specijalnost su mu prodajne edukacije za koncept firmi koje se bave prodajom roba ili usluga tipa: koraci prodaje, tehnike prodaje, tehnike naplate, otklanjanje primjedbi kupca, distribucija proizvoda, category management, emotivna inteligencija u savremenom poslovanju, uspješne poslovne navike.

Redovni je predavač za Vanjskotrgovinsku komoru BiH, a radi i direktne edukacije za različite profile klijenata.

"Koncept se sastoji od jedno(više)dnevnih edukacija za prodajno osoblje, gdje "otkrivamo tajne" kako to rade najbolji i terenskog rada sa prodajnim osobljem 1 na 1 (sales force, supervizori prodaje, manageri prodaje) gdje direktno uvježbavamo to što smo naučili", priča Ganibegović za Akta.ba.

Napominje da Bosna i Hercegovina još uvijek nema ozbiljne prodajne edukatore sa prodajnim iskustvom. Čak i bilo koji profesor ekonomije danas nema iskustva sa "prve linije prodajnog fronta", jer je cijeli život posvetio teoriji, a ne praksi.

"Sa druge strane, moje kolege koje su radile ozbiljnije managerske pozicije u korporacijama (kojih nažalost nema mnogo, jer većinom za regiju odgovorne pozicije rade osobe iz Hrvatske ili Srbije) nisu do sada pokrenuli bilo kakvu aktivnost za prodajni konsalting/edukacije", ističe Ganibegović.

U odnosu na ostale firme koje se bave sličnim poslom, a koji su većinom iz Slovenije, Hrvatske i Srbije njegova prednost je što je iz BiH i poznaje nacionalno tržište.

"Danas imamo i dodatni problem. Uprkos pandemiji i nepredviđenim dodatnim izazovima, od zaposlenika u prodaji se traži rezultat, a zauzvrat se u kontinuitetu ne bavi ulaganjem u njih, a jedan od najvrijednijih proizvoda koji nekome možete dati je - NOVO KVALITETNO ZNANJE!", zaključuje naš sagovornik. 

U slučaju interesa za saradnjom, Emira možete kontaktirati na mail prodaja@eteam.ba.

S.B.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti