Emuge-Franken precizni alati na bh. tržištu: Njemački kvalitet, bosanske cijene

10.01.2019. 13:23 / Izvor: Akta.ba
Emuge-Franken precizni alati na bh. tržištu: Njemački kvalitet, bosanske cijene
OTVORI GALERIJU

Širom svijeta izvoze preko 50 posto proizvoda, a od prošle godine dobila je predstavništvo i u Bosni i Hercegovini.

Emuge-Franken je kompanija koja se bavi proizvodnjom reznog alata i nudi najmoderniju tehnologiju za izradu navoja svih standarda, koristeći tehnologije urezivanja, narezivanja i glodanja i to već preko 90 godina. 

Pored automobilske industrije, ova kompanija ima kupce iz elekto i avio industrije, kao i mašinskih i postrojenja. 

Širom svijeta izvoze preko 50 posto proizvoda, a od prošle godine kompanija ima predstavništvo i u Bosni i Hercegovini - Emunge-Franken precizni alatati d.o.o. Sarajevo.

Direktor zastupništva ove njemačke kompanije Adnan Mašić ističe za naš portal da se radi o kompaniji koja ima više od 1.200 zaposlenih u Laufu i Rückersdorfu, kao i oko 600 zaposlenih širom svijeta.

Nakon godinu dana poslovanja, direktor firme u BiH kaže da su i više nego zadovoljni.

"Sa iskustvom od preko 20 godina u industriji i proizvodnji, prepoznao sam bolne tačke bh. tržišta. Imamo znanje, tradiciju i radnu kulturu što su mnogi prepoznali, između ostalog i moj partner iz Njemačke", navodi on.

 

 

Kao ovlašteni prodavač alata koji je dobio licencu, odgovorni su za široki spektar usluga i artikala kojih sada ima preko 60.000. Pored alata za izradu navoja u ponudi su i ostali alati za bušenje, glodanje, mjerni instrumenti i kontrolnici, stezni alati i prihvati i drugi prateći programi. 

"Krajem februara prošle godine krenuli smo sa prvim narudžbama, a ugovor smo sklopili na osnovu business plana koji smo napravili. Ugovor nam je obezbijedio nabavku alata za bh. tržište po veoma povoljnim cjenama tako da prema svojim kupcima-partnerima idemo sa povoljnim cijenama. Ispostavilo se da su cijene, koje su zbog poznatog kvaliteta dosta skuplje, ipak dosta povoljnije za tržište BiH", ističe Mašić.

U prvom naletu na tržištu, to se, kako kaže, pokazalo pozitivnim jer su se istakli kao pouzdan partner za više od 100 klijenata odnosno kupaca.

Naglašava da svim kupcima nude tehničku podršku i prezentacije najnovijih tehničkih dostignuća, kao i usluge testiranja. Sve aktivnosti usmjerene su na optimiziranje proizvodnih procesa kako bi se klijentima pokazala rješenja problema koja štede vrijeme i novac.

"Prednost u ovom poslu su sigurnost i kontrola kvaliteta proizvodnje. Nijemci su tu podvukli crtu i kompletan proces proizvodnje se odvija isključivo u Njemačkoj pod njihovim nadzorom", kaže on.

Inače, planovi za širenje su veliki. Već su krenuli u priču sa drugim dobavljačem Hartner, a u pregovorima su i za trećeg koji neće biti konkurencija postojećim.

“I dalje ćemo se bazirati samo na top kvalitet. Shodno potrebama tržišta, sve će to u narednim godinama dovesti do povećanja broja radnih mjesta u Emuge-Franken”, zaključuje Mašić.

 

S.B.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti