Energoinvest na 12. savjetovanju CIGRÉ

05.10.2015. 13:20 / Izvor: Akta.ba
Energoinvest na 12. savjetovanju CIGRÉ

Dvanaesto savjetovanje Bosanskohercegovačkog komiteta Međunarodnog vijeća za velike električne sisteme (BH K CIGRÉ) održava se od 4. do 8 oktobra 2015. u Neumu

Dvanaesto savjetovanje Bosanskohercegovačkog komiteta Međunarodnog vijeća za velike električne sisteme (BH K CIGRÉ) održava se od 4. do 8 oktobra 2015. u Neumu. Energoinvest, d.d. – Sarajevo na ovom stručnom skupu, kao i ranijih godina, zauzima jednu od vodećih pozicija, te stručnjaci ovog preduzeća govore o aktelnostima iz domena proizvodnje, prenosa i distribucije električne energije, kao i proizvodnje električne opreme.

Energoinvest se na Savjetovanju predstavlja kao odgovorna kompanija koja omogućava i podstiče profiliranje vlasitih stručnjaka i njihovih ideja, te kao vodeći inženjering u ovom dijelu Evrope daje smjernice na naučan način, kako da se suočimo sa današnjim izazovima iz područja električnih sistema.

"Mi smo svjesni naše tradicije, naše aktuelne pozicije i vizije kako Energoinvest može funkcionirati u budućnosti. Mi nemamo vlastitog proizvoda, a što je u energetici itekako važno. Dakle, trebamo se fokusirati na ono što najbolje možemo, a naši najprepoznatljiviji proizvodi su dalekovodi i trafostanice – tu leži naša šansa i mogućnost dobijanja poslova. Mi možemo bolje i uspješnije. Moramo vidjeti naš potencijal, mogućnosti i dugoročno ulagati u ono što je najisplativije – u mlade ljude i u nove tehnologije. Nama ime i brend Energoinvesta i dandanas otvara vrata na svjetskim tržištima, no ako želimo da kompanija ostane vitalna, potrebno nam je restrukturiranja i maksimalno uključivanje kvalitetnog kadra i dobrih stručnjaka kojih mi u Energoinvestu imamo, a neki od njih će izlagati na ovom prestižnom skupu", kazao je tokom uvodnog izlaganja Enes Čengić, direktor Energoinvesta.  

BH K CIGRÉ ovakvim skupovima svakako pruža šansu da se razmijene iskustva, informacije i na osnovu stručnih izlaganja poboljša cjelokupni elektroenergetski sistem Bosne i Hercegovine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti