Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Energoinvest poručuje da gasa za krajnje potrošače ima dovoljno

25.09.2021. 09:05 / Izvor: Akta.ba

Shodno informacijama koje su objavljene u medijima, a vezano za snabdjevanje prirodnog gasa Kantona Sarajeva, Energoinvest d.d je informisao javnost da postoje dovoljne i potrebne količine gasa prema krajnjim potrošačima.

Održan je sastanak u Energoinvestu na kojem su prisustvovali direktorica Energoinvesta, Bisera Hadžialjević, v.d. direktor BH Gasa, Mihajlo Krmpotić, direktor KJKP "Sarajevogas", Edis Baković i Sejfo Ušanović, direktor KJKP "Toplane - Sarajevo" d.o.o a povodom medijski plasiranih lažnih informacija koje su se odnosile na blokadu isporuke gasa prema KJKP Toplane.

"Građani Sarajeva neće ostati bez ovog energenta, snabdjevanje prirodnim gasom je uredno i u dovoljnim količinama, te samim tim i u dovoljnim količinama za potrebe grijanja u skladu sa vanjskim temperaturama. Nema nikakvih smetnji u snabdjevanju prirodnim gasom u Federaciji BiH, kao ni prema krajnjim korisnicima.", stoji u saopćenju. 

 

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti