Enis Bešlagić sa Rusmirom Hrvićem u biznisu sa "Mak Zara" čokoladicama

03.11.2017. 16:45 / Izvor: Akta.ba
Enis Bešlagić sa Rusmirom Hrvićem u biznisu sa 'Mak Zara' čokoladicama

U biznis sa čokoladama, kako saznaje poslovni portal Akta.ba on je ušao sa AS Holdingom iz Jelaha.

Glumac Enis Bešlagić zamijenio je glumu, poduzetništvom. Već neko vrijeme Bešlagić je u biznisu sa čokoladicama.

“Kod mene je mala medijska pauza, nekad ne treba ni pristajati sve raditi. Imam nekih privatnih poslova jer se ne može baš od glume živjeti, tako da čovjek nađe svoje izvore primanja. Imamo uvoz i izvoz i proizvodnju čokolada koje su jako popularne u Bosni i Hercegovini i u regiji”, rekao je Bešlagić, za IN magazin na Novoj TV.

Na pitanje kako je biti preduzetnik Bešlagić kaže kako "čovjek misli da nema prostora, ali uvijek ima dovoljno prostora da se može raditi".

"Kod nas ljudi ne vjeruju u rad, misle da je rad uvijek negdje vani i da će im tamo biti bolje", dodaje Bešlagić.

U biznis sa čokoladicama, kako saznaje poslovni portal Akta.ba na osnovu raspoloživog sudskog registra privrednih subjekata je ušao sa AS Holdingom iz Jelaha, odnosno sa Arminom Hodžićem i Rusmirom Hrvićem sa kojim Enis sarađuje na brojnim projektima, kao zaštitno lice grupacije.

Inače, prve bosanskohercegovačke manufakture čokoladnih pralina, Mak Zara nastale su 2007. godine u Vogošći zahvaljujući prijateljima Nirmelu Omiću Edini i Muameru Vlahovljaku. Oni su proizveli čokoladne praline po izvornoj belgijskoj recepturi samo od najfinijih sastojaka. Proces proizvodnje se obavlja ručno u strogo kontrolisanim visoko higijenskim uslovima. Proteklih godina jako su postale popularne i omiljene među svim generacijama.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti