Vijesti/ BOSNA I HERCEGOVINA

Entering - fasadni ETICS sistemi

Utvrđeno je da je najbrži i najjeftiniji način smanjenja potrošnje energije provođenje određenih mjera u građevinarstvu

25.05.2017. 09:23 / Izvor: Akta.ba

Kroz strateško partnerstvo sa kompanijom Chromos Svjetlost iz Lužana, Knežević Entering sada tržištu BiH nudi fasadne sisteme prema ETICS normama (eng.skr. povezani sistemi za vanjsku termoizolaciju). Ponuda, pored izvođenja fasaderskih radova obuhvata sve potrebne atestirane materijale:

  • Finalterm S - ljepilo za lijepljenje termoizolacionih ploča od EPS, XPS i mineralne (kamene) vune, koje se koristi kao malter i glet za armaturnu staklenu mrežicu;
  • Alkalno otpornu staklenu mrežicu za armiranje sistema - 160 gr;
  • Termoizolaciju - stiropor (EPS), stirodur (XPS) i mineralnu (kamenu) vunu;
  • Pričvrsnice/tiple adekvatne za svaku vrstu termoizolacije;
  • Lajsne, profili, kantovi, diletacije;
  • Finalgrund uni - temeljni premaz;
  • Final - završne dekorativne fasadne maltere na bazi akrilata, silikata i silikona, sa zaribanim ili zaglađenim zrnom granulacije 1,00 - 2,50 mm;
  • Finalplast - plastificirane dekorativne fasadne maltere.

Garancija na fasadu u kompletnom sistemu sa izvođenjem radova je 10 godina.

Energija je jedan od ključnih faktora privrednog razvoja i uticaja na životni standard. Ograničenost energetskih resursa i kontinuiran rast cijena energenata razvijene zemlje su se odlučile na racionalnije trošenje energije, što je pored ekonomičnosti, uzrokovalo i smanjenjem gasova stakleničke bašte. EU je direktivama iz 2002. god.  definisala energetske karakteristike zgrada, jer se pokazalo da njihovih 160 miliona objekata troši čak 40% energije u EU. Utvrđeno je da je najbrži i najjeftiniji način smanjenja potrošnje energije provođenje određenih mjera u građevinarstvu i upravljanjem postojećim objektima, u koje spadaju i izrada termoizolacionih fasadnih sistema kao neizostavan faktor značajnog smanjenja ukupne potrošnje energije. Ugradnjom Entering fasadnih sistema na postojećim ili objektima u izgradnji značajno pridonosimo zajedničkim ciljevima koji se ogledaju u povećanju potencijala energetskih ušteda i smanjenju emisije CO2 kroz upravljanje objektima.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti