EPBiH na sajmu u Tešnju održala prezentaciju o tržištu električne energije

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

EPBiH na sajmu u Tešnju održala prezentaciju o tržištu električne energije

14.06.2019. 15:59 / Izvor: Akta.ba

Kao jedan od glavnih partnera, JP Elektroprivreda BiH učestvuje na 15. Međunarodnom sajmu privrede u Tešnju, koji se održava od 13. do 16. juna ove godine.

Centralna tema ovogodišnjeg Sajma, koji je okupio veliki broj predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti svih nivoa, diplomatskog kora, privrede, međunarodnih i domaćih organizacija, je regionalna privredna saradnja.

Predstavljanje JP Elektroprivreda BiH fokusirano je na tržišno snabdijevanje električnom energijom. Drugog dana Sajma održana je prezentacija "Poslovanje JP Elektroprivreda BiH na otvorenom tržištu električne energije", na kojoj će govorila Meliha Džizić, rukovodilac Sektora za snabdijevanje.

Skup je upriličen za kupce, prvenstveno privrednike, s ciljem informisanja o tržištu električne energije, unapređenja razumijevanja i poticanja izgradnje partnerskih odnosa između JP Elektroprivreda BiH i krajnjih kupaca.

JP Elektroprivreda BiH je prilagodila svoje poslovanje principima tržišnog snabdijevanja i razvija partnerske odnose prema svakom tržišnom kupcu pojedinačno, pri čemu posebnu pažnju posvećuje i edukaciji o funkcioniranju tržište električne energije.

Tržište električne energije kupcu omogućava da bira snabdijevača električnom energijom,  uz slobodno formiranje cijena električne energije, pri čemu se snabdijevači natječu cijenom proizvoda, kvalitatom usluge, najboljom kombinacijom usluga i proizvoda.

S ciljem adekvatnog informisanja kupaca o tržištu električne energije JP Elektroprivreda BiH je u proteklom periodu organizirala edukacijsko-konsultatitvnne sastanke u 7 gradova u FBiH: Zenici, Travniku, Jablanici, Goraždu, Tuzli, Bihaću i Sarajevu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti