EPBiH neće obustavljati isporuku električne energije tokom vanrednog stanja

20.03.2020. 07:37 / Izvor: Akta.ba
EPBiH neće obustavljati isporuku električne energije tokom vanrednog stanja

U toku proglašenog stanja nesreće, neće biti obustave isporuke električne energije po osnovu dugovanja.

Elektroprivreda BIH ulaže maksimalne napore da svoje aktivnosti uskladi s preporukama nadležnih organa u FBIH i kantonima a da pri tome ne ugrozi stabilnost elektroenergetskog sistema i snabdijevanje naših kupaca električnom energijom, saopćeno je iz ove kompanije.

U toku proglašenog stanja nesreće, navode kako neće biti obustave isporuke električne energije po osnovu dugovanja.

Elektroprivreda BiH vršiće obračune i naplatu utrošene električne energije u narednom periodu kako bi zadržala stabilnost elektroenergetskog sektora. U narednom periodu biće razmotrena zakonska mogućnost da se u vremenu trajanja proglašenog stanja nesreće ne obračunava i ne naplaćuje zakonska zatezna kamata. 

Rad naplatnih mjesta se usklađuje se preporukama Vlade FBIH i nadležnih kriznih štabova, sve s ciljem prevencije širenja koronavirusa. Elektroprivreda BiH  će u slučaju zatvaranja pojedinih naplatnih mjesta razmotriti opciju  plaćanja računa na drugim naplatnim mjestima, a bez provizije, te razmotriti druge predviđene načine. 

Elektroprivreda BiH pažljivo prati razvoj trenutne situacije i u narednom periodu će preduzimati konkretne mjere s ciljem pomoći onim kupcima, što podrazumijeva  i pravna  i fizička lica, kojima je uslijed novonastale situacije otežano ili u potpunosti onemogućeno izvršenje ugovorenih obaveza, ističe se u saopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti