Erkona jedina mogla isporučiti 150.000 testova na koronavirus

20.04.2020. 11:18 / Izvor: Akta.ba
Erkona jedina mogla isporučiti 150.000 testova na koronavirus

Da li će se javna nabavka 150.000 testova naći pod lupom nadležnih institucija vrijeme će pokazati.

Da li će se javna nabavka 1500.000 testova na koronavirus za naći pod lupom nadležnih institucija vrijeme će pokazati. Ono što se poznato, jeste da je posao vrijedan više od četiri miliona KM dobila firma Erkona iz Sarajeva.

Fahrudin Solak, načelnik Federalnog štaba Civilne zaštite tokom svog obraćanja javnosti, odgovarajući na pitanje poslovnog portala Akta.ba vezano za ovu nabavku kratko je prokomentarisao da je nabavka provedena putem direktnog postupka, putem hitne nabavke i da je firma Erkona bila jedina koja je mogla isporučiti navedenu količinu testova.

Podsjećamo, na jednoj ranijoj sjednici Solak je rekao da se čak i ne sjeća imena firme koja je dobila tender, kako bi se već narednih dana iznenada sjetio firme kojoj je dao milionski posao.

Inače, premijer Federacije BiH, Fadil Novalić je novinarima krajem marta potvrdio da je Vlada Federacije kupila još 150.000 testova, a kako je procedura provedena nije govorio, te je poručio da niko neće biti zapostavljen niti zaboravljen te da je ovo vrijeme u kojem treba pokazati zajedništvo, odgovornost i solidarnost.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti