Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

EU nastavlja podršku reformi statističkog sistema u BiH

16.02.2018. 07:45 / Izvor: Akta.ba

Početak novog Twinning projekta "Podrška reformi statističkog sistema u Bosni i Hercegovini", koji finansira Evropska unija, bit će obilježen.

Taj projekt je od velike važnosti za jačanje statističkog sistema u BiH kroz poboljšanje i razvijanje institucionalnih kapaciteta, posebno u područjima nacionalnih računa, poslovnih statistika, platnog bilansa i statistike međunarodne investicijske pozicije.

Događaju će prisustvovati šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik Evropske unije u BiH ambasador Lars-Gunnar Wigemark, direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić, viceguvernerka Centralne banke BiH Želimira Raspudić, direktor Federalnog zavoda za statistiku FBiH Emir Kremić, direktorica Republičkog zavoda za statistiku RS Radmila Čičković te danski konzul u BiH Mirza Durmišević.

Prezentaciju projekta će održati voditeljica Twinning projekta Charlotte Juul Hansen i rezidentna savjetnica za Twinning projekt Katja Møller Hjelvang.

Twinning projekt "Podrška reformi statističkog sistema u Bosni i Hercegovini“ finansira Evropska unija u iznosu od 1,5 miliona eura iz Instrumenta pred-pristupne pomoći (IPA 2015), a implementirat će ga statistika Danske u trajanju od 24 mjeseca, najavljeno je iz Agencije za statistiku BiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti