Euro-Asfalt nastupa na tržištima Katara, Omana, Iraka, Njemačke i Srbije

02.05.2014. 09:51 / Izvor: eKapija.ba
Euro-Asfalt nastupa na tržištima Katara, Omana, Iraka, Njemačke i Srbije

Najznačajniji uspjesi za Euro-Asfalt u 2013. godini su završetak druge faze na tunelu "1. mart" na području Vijenac, te ulazak u konzorcij od dvanaest najboljih svjetskih kompanija koje su od nadležnih tijela države Katar.

Euro-Asfalt d.o.o. zajedno sa BiH konzorcijem radi i na izgradnji autoceste koridora Vc, od Tarčina do Butila. Od projekata na kojim rade kao suizvođači sa stranim kompanijama su gradnja dionice koridora Odžak-Svilaj u kooperaciji sa Strabagom, te radovi na dionici Vlakovo-Tarčin sa turskom kompanijom Cengiz Insaat. Sve pripremne radove na dionici Odžak-Svilaj završili su prošle godine, a u ovoj će kako su za eKapija.ba potvrdili u Euro-Asfaltu završiti glavne radove.

"Rok za potpuni završetak ove dionice je 20 mjeseci i svi će radovi biti završeni na vrijeme", kažu u Euro-Asfaltu, naglašavajući kako je prošlu godinu obilježila i gradnja Glavne gradske magistrale Zenica gdje su lider Konzorcija GGM kojeg pored njihove firme čini još pet bh. kompanija , "Jata" iz Srebrenika, "GP Put" iz Sarajeva, "Almy-Transport" iz Zenice, "Deling" Tuzla i "ŽGP" Sarajevo.

Prošle godine je završeno oko 60 posto projekta, a do kraja ove godine Magistrala će biti puštena u promet. Ovim projektom kojeg finansira Općina Zenica kreditnim sredstvima Saudijske Arabije, bit će trajno rješeni svi dosadašnji problemi unutrašnjeg gradskop prijevoza u Zenici. Ukupnno će biti izgrađeno 7,8 kilometara nove ceste, od toga 3,2 km gradske i 4,6 km vangradske dionice.

Sa vlastitim ili zajedničkim kompanijama Euro-Asfalt nastupa i u Kataru, Omanu, Iraku, SR Njemačkoj i Srbiji. Ova kompanija sa oko 500 stalno uposlenih i s najsavremenijom opremom, ujedno je i lider BH Konzorcija na Koridoru 5C.

"Najznačajniji uspjesi za našu kompaniju u 2013. godini su završetak druge faze na tunelu  '1. mart' na području Vijenac, te ulazak u konzorcij od dvanaest najboljih svjetskih kompanija koje su od nadležnih tijela države Katar izabrane za realizaciju projekata putne infrastrukture u ovoj zemlji u vrijednosti od preko devet milijardi dolara", naglašavaju iz Euro-Asfalta, pojašnjavajući kako su na terenu ispoštovani svi pomenuti rokovi, osim Stupske petlje u Sarajevu gdje su se, mimo njihove nadležnosti, ispriječili imovinsko-pravni problem.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti