Euro Roal i Euro Metali od iduće godine na tržištu Crne Gore

21.12.2020. 10:56 / Izvor: Akta.ba
Euro Roal i Euro Metali od iduće godine na tržištu Crne Gore

Euro Roal i Euro Metali sestrinske firme iz Doboj Juga od iduće će godine na tržištu Crne Gore biti pozicionirane sa vlastitim skladištima, sa značajno uvećanim kapacitetima i asortimanom roba, kao i sa vlastitom distribucijom.

Euro Roal i Euro Metali sestrinske firme iz Doboj Juga od iduće će godine na tržištu Crne Gore biti pozicionirane sa vlastitim skladištima, sa značajno uvećanim kapacitetima i asortimanom roba, kao i sa vlastitom distribucijom. Ovaj strateški poslovni potez omogućit će bolju poziciju na tržištu, sa znatno višom razinom konkurentosti i dostupnosti obje komapanije.

Nakon ulaska na tržišta Hrvatske i Slovenije sa vlastitim skladišnim kapacitetima i firmom Euro Roal d.o.o. Zagreb, iduće godine planirano je otvaranje kompanije u glavnom gradu Crne Gore Podgorici. Nova firma sa vlastitim lagerom bit će smještena na adresi Cijevna bb, Podgorica 81000, Crna Gora, a sam objekat će se nalaziti uz benzinsku pumpu Hifa Oil – Euro Oil. 

"Otvorenjem kompanije u Crnoj Gori u cjelosti realiziramo ranije najavljeni projekat ulaska na regionalna tržišta. Nakon ulaska na tržište Hrvatske, crnogorskom tržištu nudimo kompletan asortiman koji imamo u matičnoj kompaniji u Doboj Jugu. Smatramo da sa našim širokim industrijskim i konstrukciono - građevinskim asortimanom, te brzim logističkim rješenjima, možemo kupcima u Crnoj Gori u optimalnom vremenu ponuditi najkvalitetnije materijale. U posljednjih nekoliko godina istrajno smo radili na unaprijeđenju novih sistema vlastitih alata za koje smatramo da su potpuno nova vrijednost na tržištima Crne Gore", pojašnjava Admir Djedović direktor kompanije Euro Roal.

Svoje poslovanje Euro Roal je diverzificirao u dva pravca i sa ukupno četiri odjela u firmi. Prvi prvac obuhvata prodaju industrijskog asortimana, u šta spadaju "Odjel inox, aluminijska industrija, sa bakrom, bronzom i mesingom". Drugi pravac je prodaja konstrukcijsko – građevinskog asortimana u koji se ubrajaju "Odjel aluminijske konstrukcije",  "Odjel PVC LB.Profili, okovi, polikarbonati, plexiglas forex i WPC deckinga", kao i "Odjel dijelova za sekciona garažna vrata".

Euro Metali u svom asortimanu posjeduju sve vrste konstrukcijskih čelika (cijevi, limovi, puni čelik, nosači, profili, specijalni čelik, itd.), a svoju pažnju u posljednje dvije godine usmjerili su na pružanje usluga sječenja na CNC laserima, plazmi i pilama. Ulazak na tržište Cne Gore sa vlastitim lagerom je novi iskorak u poslovanju, a u skladu sa našom vizijom regionalnog širenja. Ovo će defintivno biti najveći i najsnadbjeveniji lager čelika na tržištu Crne Gore, kazao je Jasmin Subašić direktor Euro Metala.

Prvo punjenje lagera za Crnu Goru bit će završeno do marta 2021. godine, a najdalje početkom aprila iduće godine kompanija će krenuti sa plasmanom i prodajom.

Euro Roal i Euro Metali posluju u okviru Hifa Oil Grupacije. Zanimljivo je da su obje kompanije i pored negativnih okolnosti izazvanih pandemijom virusa COVID-19 ponijele ovogodišnju laskavu titulu "1. mjesto u djelatnosti po prihodu", prestižnog natječaja Poslovnih novina "100 najvećih u Bosni i Hercegovini 2020".

Euro Roal je vodeći distributer u prodaji aluminijskih, inox, PVC LB.Profila, sekcionih vrata, okova i ostalih obojenih metala. Euro Metali su lider u prodaji proizvoda i poluproizvoda crne i obojene metalurgije u BiH. Zajedno, ove dvije kompanije na tržištu Bosne i Hercegovine posluju u okviru savremenog "Steel Centra" u Doboj Jugu sa halama na površini od 16.000 m2 i vrlo raznolikom i kvalitetnom ponudom, kao i mogućnošću obrade metala i drugih materijala na tehnološki najsavremenijim strojevima. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti