Euro Roal od sada zastupa Emerus iz Širokog Brijega na tržištima BiH i Hrvatske

16.04.2020. 10:19 / Izvor: Akta.ba
Euro Roal od sada zastupa Emerus iz Širokog Brijega na tržištima BiH i Hrvatske

Euro Roal d.o.o. Doboj Jug i Emerus d.o.o. Široki Brijeg potpisali su ugovor o zastupništvu i prodaji aluminijskih profila za tržišta Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Euro Roal d.o.o. Doboj Jug i Emerus d.o.o. Široki Brijeg potpisali su ugovor o zastupništvu i prodaji aluminijskih profila za tržišta Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Zajednički nastup na ovim tržištima dogovoren je nakon saradnje prethodnih godina u okviru plasmana aluminijskih građevinskih profila.

Kompanija Emerus se dugi niz godina bavi ekstrudiranjem aluminijskih kontrukciono-građevinskih profila, posjeduju vlastitu presu kao i vlastitu elektrostatsku plastifikaciju za bojenje aluminija. Imaju sve potrebne sisteme za vrata i prozore, fasade, klizne alu stijene, ograde, itd.

 

“Kao lider na tržištu i jedan od najvećih distributera aluminijskih konstrukciono - građevinskih profila u Bosni i Hercegovini odlučili smo se ukazati povjerenje firmi Emerus Široki Brijeg. Radi se o novom brendu, a ranije je kompanija poslovala i radila pod brendom GOLD koji je poznat proizvođačima na našem tržištu. Emerus je  domaća kompanija koja je razvila sisteme koji zadovoljavaju sve EU norme. Osim toga, Emerusov portfolio se jako dobro uklapa u ukupnu Euro Roal ponudu. Tu prije svega mislim na sisteme za vrata i prozore - hladne i sa termičkim prekidom, zatim na fasade, grilje i klizne sisteme, staklene ograde, itd. Prvo punjenje proizvoda u skladištu Euro Roal d.o.o. Zagreb je završeno i isporuka kupcima na tom tržištu može početi”, izjavio je Admir Djedović direktor kompanije Euro Roal d.o.o. Doboj Jug.

Pored dogovorenog zastupništva sa Emerusom , Euro Roal ima potpisano zastupništvo i sa firmom Alumil iz Vlasenice. Na taj način Euro Roal će od ovog proljeća biti u prilici ponuditi dva nova vrhunska domaća brenda.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti