Euro Roal prezentirao arhitektima najnovija rješenja za ekonomičnu gradnju

13.03.2018. 14:16 / Izvor: Akta.ba
Euro Roal prezentirao arhitektima najnovija rješenja za ekonomičnu gradnju
OTVORI GALERIJU

Euro Roal, LB.Profile i Euro Metali prezentirali arhitektima najnovija rješenja za ekonomičnu gradnju i uštede energije.

U cilju prezentacije najsavremenijih rješenja u građevinarstvu sa aspekta ekonomične gradnje i ušteda energije, u Sarajevu je organiziran poslovni susret Asocijacije arhitekata u Bosni i Hercegovini i kompanija Euro Roal, LB.Profile i Euro Metali. U okviru predavanja na temu otvori u arhitekturi govorili su inženjeri iz Njemačke i Bosne i Hercegovine.

Svoja znanja i iskustva arhitektima su prenijeli Admir Djedović direktor Euro Roala, inženjer Friedhelm Vogel ispred njemačke kompanije LB.Profile Herbstein, i Arif Vlajčić mašinski inžinjer u firmi Euro Metali.

"Reakcije arhitekata su izvanredne. Izrazili su zahvalnost što su na jednom mjestu mogli saznati sve o inovacijama koje nudimo u ovoj oblasti. Napravili smo prvi korak i uspostavili ovu B2B saradnju sa arhitektonskim kućama u našoj zemlji. Prezentirali smo najsavremenija rješenja modernih PVC sistema u čemu je naša njemačka firma LB.Profile sa 11 patenata jedan od lidera na tržištu, a  o čemu je arhitektima iz prve ruke govorio inženjer Vogel. Upravo LB.Profile nudi najbolja rješenja iz oblasti ugradnje PVC prozora i vrata, sa fokusom na standarde ušteda energije UW i UF zaštitu. Veliku pažnju arhitekata izazvala je prezentacija naših rješenja u oblasti Alu Fasada i HPL ploča (High Presaure Laminated Panels) namijenjenih za eksterijer. Također, prezentiran je naš sisem PCD 82 XT, koji se jako puno koristi u građevinarstvu u Holadniji i Belgiji, a radi se o jednom modernom sistemu koji nije poznat na balkanskom tržištu. Isto tako, najavljen je jedan novi sistem koji je u fazi investicije ALU KLIP na PVC prozore kao klizni sistem Hebe Schiebe. Kolega Vlajčić ispred Euro Metala održao je kratko predavanje o tehnologiji proizvodnje crne i obojene metalurgije, obradi i proizvodnji čelika koji se koriste u građevinarstvu i proizvodnji otvora. Saradnju sa Asocijacijom arhitekata nastavit ćemo i u budućnosti", kazao je Admir Djedović direktor kompanije Euro Roal.

Euro Roal je vodeći distributer Aluminijskih , PVC LB. Profila, materijala od Inoxa, polikarbonata i pleksiglasa, sa zastupništvom za Bosnu i Hercegovinu Maco Okova za PVC stolariju.

Za sada je Euro Roal sa svojim asortimanom osim Bosne i Hercegovine prisutan i na tržištima Srbije, Kosova, Crne Gore i Makedonije. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti