Euro Roal proširio asortiman na WPC Decking

20.05.2020. 13:08 / Izvor: Akta.ba
Euro Roal proširio asortiman na WPC Decking

Euro Roal d.o.o. Doboj Jug upotpunio je svoj asortiman sa još jednim izvrsnim proizvodom.

Euro Roal d.o.o. Doboj Jug upotpunio je svoj asortiman sa još jednim izvrsnim proizvodom. Radi se o WPC Deckingu (Wood Plastic Composite), kombinaciji drveta i plastike. Novi proizvod stekao je veliku popularnost kao siguran, ekološki održiv i dugotrajan materijal za upotrebu u otvorenom prostoru.

Predstavlja idealnu zamjenu za drvo i kao takav najčešće se koristi kao podna obloga za vrtove, terase, bazene, dvorišta, plaže, molove, staze za parkove i planinske kućice. Prednost WPC-a u odnosu na pravo drvo je velika mogućnost pravljenja bilo kakvog željenog oblika iz razloga što se može savijati i fiksirati u razne oblike. Obrađuje se običnim alatom za drvo, a i montaža je relativno jednostavna, jer su se ove obloge pokazale kao uspješna zamjena za drvene podne obloge.

WPC podovi imaju: prirodan izgled, dugotrajni su, nisu klizavi čak i kada je mokro, ne pucaju, ne raspadaju se, ne truhnu i ne razgrađuju se. Nema troškova održavanja, vodootporni su, otporni su na glodavce i insekte, montaža je jednostavna sa Clip sistemom, otporni su na visoke i niske temperature, a mogu se montirati i bočno.

“Prvo punjenja asortimana WPC Deckinga biti će u firmi Euro Roal d.o.o. Zagreb za tržišta Hrvatske i Slovenije. Bosanskohercegovačko tržište ćemo snabdijevati preko našeg lagera iz Zagreba. Odlučili smo da prvo punjenje bude u našoj firmi u Zagrebu jer je potražnja u Hrvatskoj i Sloveniji za ovom vrstom materijala trenutno puno veća. Našim Kupcima u BiH isporuke ćemo vršiti u okviru 7 dana preko našeg lagera u Hrvatskoj. Za početak nudimo sisteme za WPC podove i WPC ograde, ostale sisteme od WPC Deckinga kao što su Pergole, te zidni WPC Decking dostupni su na osnovu upita”, pojasnio je Admir Djedović direktor kompanije Euro Roal d.o.o. Doboj Jug.

Euro Roal Doboj Jug je lider na tržištu i jedan od najvećih distributera aluminijskih  konstrukcijsko - građevinskih profila u Bosni i Hercegovini. Svoje poslovanje je diverzificirao u dva pravca. Prvi prvac obuhvata prodaju industrijskog asortimana, u šta spadaju “Odjel Inox, Aluminijska industrija, sa bakrom, bronzom i mesingom“. Drugi pravac je prodaja konstrukcijsko – građevinskog asortimana u koji se ubrajaju “Odjel Aluminij konstrukcije“,  „Odjel PVC LB.Profili, Okovi, Polikarbonati, Plexiglas Forex i WPC Deckinga“, kao i “Odjel dijelova za sekciona garažna vrata”.

Euro Roal Doboj Jug je članica Hifa Oil Grupacije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti