EURO ROAL proširio ponudu na polikarbonatne ploče i pleksiglas

03.07.2017. 12:19 / Izvor: Akta.ba

EURO ROAL, kompanija kćerka HIFA OIL, ušao je u novu poslovnu djelatnost proširivši svoju ponudu na polikarbonatne ploče i pleksiglas.

EURO ROAL, kompanija kćerka HIFA OIL, ušao je u novu poslovnu djelatnost proširivši svoju ponudu na polikarbonatne ploče i pleksiglas. Nakon odjela za Aluminij, odjela za Inox, te odjela za PVC - LB.Profile, ovo je sada četvrti odjel u firmi.

"Baš kao i u svemu do sada, želimo postati glavni Centar za materijale od polikarbonata i pleksiglasa na domaćem tržištu. Na ovaj način smo odgovorili zahtjevima tržišta, jer upravo ova dva materijala zbog svojih prednosti otvaraju prostor za inovacije u oblasti građevinarstva najprije. Polikarbonatnim pločama zatvaraju se hale, a koriste se, između ostalog, i kao krovni i zidni paneli čime se iskorištva dnevna svjetlost i štedi energija. Pleksiglas se sve više koristi kao zamjena za staklo, jer je savitljiv, otporan i može ga se oblikovati za razliku od stakla. Velik broj naših kupaca Alu i PVC - konstrukcionih profila, imaju potrebu za Polikarbonatima, tako da je ovaj segment srodan svemu ostalom što radimo", kazao je Admir Djedović direktor kompanije EURO ROAL.

Polikarobantne ploče odlikuju se dugotrajnošću, postojanošću i jednostavnošću montaže. Otporne su na udarce, vatru i atmosferske prilike tako da se koriste za vanjske i unutarnje radove.

Više o novim proizvodima na http://www.euroroal.ba

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti