EuroExpress planira širenje poslovanja na domaćem i ino tržištu

22.04.2015. 10:24 / Izvor: eKapija.ba

Od 1. septembra prošle godine postali generalni zastupnik FedEx-a za teritoriju BiH. Imaju 11 distributivnih centara i više od 250 zaposlenih.

Firma Euro Express iz Banja Luke, koja se bavi uslugama brze pošte, prvi put je učestvovala na Mostarskom sajmu gospodarstva organiziranom prošle sedmice.

Kako je za poslovni portal eKapija.ba izjavio viši stručni saradnik za marketing u Euro Express-u Daniel Kajner, u ovoj firmi bili su zadovoljni odzivom gostiju koji su se raspitivali o uslugama preuzimanja i dostave pošiljki, kako u BiH, tako i u inostranstvo.

Na pitanje koliko je brzi razvoj internet trgovine u BiH uticao na širenje poslovanja Euro Expressa, Kajner je rekao da je veliki broj pošiljki iz on line prodaja prošao kroz distributivnu mrežu firme i da se konstantno povećava.

Navodi da je Euro Express ozbiljna kompanija koja je opravdano zauzela lidersku poziciju na tržištu BIH visokim kvalitetom usluge. Dodaje da firma danas ima više od 250 zaposlenih u 11 distributivnih centara širom BiH koja fukcioniše kao jedna velika porodica. Timovi stručnih ljudi rade na najsavremenijim transportnim rješenjima, razvoju distributivnog sistema, kao i očuvanju i unapređenju kvaliteta usluge.

Deklarant u špediciji Euro Express-a Nataša Ristović kazala je da je od 1. sepmtebra prošle godine Euro Express postao licencirani partner FedEx-a za BiH.

"FedEx, kao svjetski lider express dostave prepoznao je u EuroExpress-u jedinog pouzdanog partnera za saradnju na trzištu BiH, tako da je EuroExpress u potpunosti preuzeo FedEx-ovu distribuciju u i iz BiH. Uz to, tu je i  EuroExpress Šped koji pruža korisnicima usluge carinskog posredovanja pri uvozu i izvozu roba, carinsko skladištenje i usluge organizovanja transporta pošiljki drumskim i avio linijama u BiH i 220 zemalja svijeta", rekla je Ristović.

Saznali smo da je u ovoj godini planirano širenje na poslovnom i kadrovskom planu, sprovođenje inovativnih, edukativnih i razvojnih procesa, kao i proširenje voznog parka novim vozilima prema logističkim potrebama.

K.S.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti