Eurofarm praktikantica nagrađena na Kongresu genetičara u BiH

10.10.2019. 15:23 / Izvor: Akta.ba
Eurofarm praktikantica nagrađena na Kongresu genetičara u BiH

Eurofarm praktikantica i IUS studentica Emina Huseinbegović, BSc., dobila je nagradu za najbolju prezentaciju svog diplomskog rada (Best Undergraduate Presentation Award).

Eurofarm praktikantica i IUS studentica Emina Huseinbegović, BSc.,  dobila je nagradu za najbolju prezentaciju svog diplomskog rada (Best Undergraduate Presentation Award) na temu ˝Urine qRT-PCR assay as a screening tool for the detection of congenital human Cytomegalovirus infection of infants in Sarajevo Canton˝ na prvom međunarodnom Kongresu genetičara u BiH.

Praktični rad je u cjelosti sproveden u laboratoriji za Molekularnu Dijagnostiku, u sklopu Eurofarm Centar Laboratorije, pod nadzorom i komentorstvom dr. Darie Ler, gdje je Emina vrlo uspješno završila svoju studentsku praksu te nastavila volontirati u istom laboratoriju još šest mjeseci. Svoj diplomski rad odbranila je sa najboljom ocjenom na Internacionalnom Univerzitetu Sarajevo (IUS) na odsjeku za Genetiku i Bioinžinjering, pod mentorstvom doc. dr. Mirze Suljagić.

Ovo je još jedan primjer uspješne saradnje između Eurofarm Centra i IUS-a, a koja će se nastaviti i u budućnosti.

Na trodnevnom skupu u Sarajevu okupili su se brojni znanstvenici i istraživači iz različitih oblasti genetike koji je organiziran od strane Udruženja genetičara u BiH (GENuBiH) gdje je predstavljeno 97 prezentacija iz oblasti humane, forenzičke, mikrobne i biljne genetike.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti