Eurofast: Seminar o CRS, mjestu oporezivanja i investicionim prilikama

25.04.2017. 16:34 / Izvor: Akta.ba

Eurofast je bio domaćin dva događaja u glavnom gradu Rusije, u Moskvi.

Eurofast je 10. aprila 2017. godine bio domaćin dva događaja u glavnom gradu Rusije, u Moskvi. Prva interaktivna radionica obrađivala je aktuelne teme o Opštim standardima izvještavanja (CRS- Common Reporting Standards) i  međunarodno bankarstvo.

Drugi seminar bavio se pitanjima investicionih prilika u dvjema prominentnim zemljama: Srbiji i Crnoj Gori. Ništa manje produktivna nisu bila organizovana ni dva prethodna događaja, u Kijevu i Odesi, u Ukrajini, u martu ove godine. Radionice u Moskvi su imali nevjerovatan uspjeh: prisustvovali su predstavnici industrijskog vrha, zvaničnici i stručnjaci na najvišem nivou.

Tim međunarodnih stručnjaka Eurofasta prezentovali su informacije iz prve ruke o legitimnim opcijama zaobilaženja AEoI Sistema za automatsku razmjenu informacija o finansijskim računima, uprkos njihovim strogim zahtjevima i propisima. Između ostalog, diskutovalo su o alternativama rezidentnskih poreskih obveznika na primjerima država sa  niskim poreznim jurisdikcijama poput Kipra, Crne Gore i Bugarske.

Detaljan razgovor se vodio o kompanijama koje se nalaze na berzanskom tržištu Kipra kao i alternativama i ekonomičnim načinima poslovnog razvoja i prekograničnim transakcijama. Praktični primjeri i stvarni slučajevi firmi koji su uspješno izborili sa CRS izvještavanjima, takođe su predstavljeni na ovom događaju.

Naši iskusni konsultanti su govorili o najnovijim trendovima investiranja u Crnoj Gori i Srbiji, pružajući analizu programa dobijanja državljanstva, prebivališta, poreskih olakšica i tekućih investicionih projekata. Vrijedno pomena je i prisustvo počasnog ambasadora Crne Gore u Moskvi i prvog savjetnika ambasade Srbije u Ruskoj Federaciji.

Gospodin Christoloulos Damianou, direktor Eurofasta i počasni konzul Crne Gore na Kipru rekao je: "Eurofast je aktivno uključen u strateške savjete i uspješnu organizaciju investicionih projekata dugi niz godina. Ponosni smo što imamo priliku da uslužujemo  međunarodne preduzetnike i investitore širom jugoistočne Evrope i Bliskog Istoka."

Fokusirajući se na međunarodni trend ka većoj mobilnosti, Eurofast će nastaviti širiti znanja i iskustva, pružajući, bez premca, mogućnosti za investiranje!

Za više informacija o Eurofastu i njihovim uslugama ne ustručavajte se posjetiti stranicu www.eurofast.eu ili kontaktirati putem e-maila na: info@eurofast.eu.

O Eurofastu

Eurofast je regionalna poslovno-savjetodavna organizacija koja zapošljava lokalne stručnjake u 21 gradu Jugoistočne Evrope i Bliskog Istoka. Organizacija je jedinstveno pozicionirana kao jedno mjesto za investitore i kompanije koje traže profesionalne usluge. Eurofast djeluje preko svojih potpuno formiranih kancelarija u Atini, Solunu, Nikoziji, Sofiji, Bukureštu, Beogradu, Podgorici, Tirani, Skoplju, Zagrebu, Prištini, Banja Luci, Sarajevu, Kairu, Aleksandriji, Tbilisu, Bejrutu, Erbilu, Moskvi, Kijevu i Teheranu.  Naš tim konsultanata može da zadovolji sve potrebe kupaca na jednom sastanku, koristeći jedan jezik za sve zemlje u regiji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti