Vijesti

Eurografika d.o.o. iz Zvornika kredit IRB RS utrošila za nabavku savremene opreme: Rast proizvodnje i prihoda

09.11.2009. 12:23 / Izvor: Fokus

"Eurografika" d.o.o. iz Zvornika registrovana je kao Društvo sa ograničenom odgovornošću za grafičku djelatnost i izdavaštvo. Firma je osnovana 2000. godine i za nepunu deceniju rada potvrdila se kao ozbiljan poslovni partner, kako sa stanovišta nastupa na tržištu, tako i s tehničkim mogućnostima i kvalitetom svojih proizvoda.

"Do lani se nekako guralo. Međutim, prošle godine nismo više mogli zadovoljiti zahtjeve naših kupaca, ponajviše kada je riječ o količinama. Jednostavno, došli smo do faze kada smo morali ići na povećanje proizvodnje, odnosno nužna je bila nabavka novih mašina. Za tako nešto nismo imali dovoljno vlastitih sredstava i zatražili smo kreditna sredstva Investiciono-razvojne banke koja se plasiraju preko Fonda za razvoj istočnog dijela RS", izjavio je direktor "Eurografike", Vaso Stanojević.

Uz pomoć kredita u iznosu od 250.000 KM, dodao je, kupili smo petobojnu mašinu za štampu formata B1, uređaj za digitalno osvjetljavanje ploča, te još nekoliko doradnih mašina.

Stanojević je istakao da se na ovaj način došlo do uređaja koji omogućavaju štampanje velikih formata i vrhunski kvalitet otiska. S njima i uz već postojeću opremu "Eurografika", kaza je, postala je jedna od najmodernijih štamparija u regionu, koja više nema ograničenja u pogledu tiraža i rokova isporuke.

Stanojević je rekao da je zahvaljujući novoj opremi, u proteklih godinu dana, ostvaren rast proizvodnje od 30 %, a za otprilike isto toliko uvećan je i ukupan prihod.

Stanojević je pozdravio opredjeljenje Vlade RS da se posredstvom Investiciono-razvojne bankem u kriznim vremenima, pod povoljnim uslovima obezbijedi prijeko potrebni novac za razvoj i istakao da "Eurografika" i u svojim planovima za budućnost ponovo računa na IRB RS.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti