Eurolube pregovara sa vodećim firmama u BiH oko distribucije maziva

15.04.2013. 09:42 / Izvor: eKapija.ba
Eurolube pregovara sa vodećim firmama u BiH oko distribucije maziva

Firma Eurolube d.o.o. Sarajevo je ovlašteni distributer ENOC Lubricants Dubai U.A.E. proizvoda za Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje u regiji: Albaniju, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju. Počeli su sa radom prošle godine, a u 2013. godinu su ušli sa ciljem da prodaju 250.000 litara maziva na teritoriji BiH.


Firma Eurolube d.o.o. Sarajevo je ovlašteni distributer ENOC Lubricants Dubai U.A.E. proizvoda za Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje u regiji: Albaniju, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju. Počeli su sa radom prošle godine, a u 2013. godinu su ušli sa ciljem da prodaju 250.000 litara maziva na teritoriji BiH. Sudeći po prvim mjesecima, u tom cilju će i uspjeti, a trenutno su najviše fokusirani na pregovaranje sa vodećim firmama u BiH oko distribucije proizvoda za njihove potrebe.

„U posljednjem periodu smo imali sastanke sa kompanijama: BISS Tours Zenica, Bekto Precisa, Euro Asfalt, Prevent, Velbos, Bosman i mnogim drugima u cilju dogovora oko početka poslovne saradnje sa istima. Za sada je još uvijek sve u fazi dogovaranja sa ciljem definisanja najboljih opcija za obje strane jer nam je cilj ostvarivanje dugoročne saradnje sa svim kompanijama sa kojima smo u kontaktu“, kazao je za ekapija.ba Ernin Ališić, Business Development Manager u firmi Eurolube.

Dugoročni ciljevi firme su kontinuirano povećanje prodaje u BiH i proširenje prodaje na druga tržišta u regionu za koja imaju ugovor sa ENOC Lubricants - Dubai.

Inače, firma posjeduje vlastiti skladišni prostor u kojem skladište od 50.000 - 100.000 litara maziva i tekućina koje distribuiraju kupcima u različitim veličinama pakovanja. U zavisnosti od količine robe i razdaljine gdje istu trebaju dostaviti, koriste vlastita vozila za dostavu ili vozila partnera koji istu dostavljaju u roku od 24 – 48 sati.

„Naš tim, je u svakom trenutku spreman na najbolji mogući način odgovoriti zahtjevima naših klijenata, ma koliko oni bili jednostavni ili kompleksni. Na prvom mjestu u našem poslovanju je zadovoljstvo klijenta kako kvalitetom proizvoda iz ENOC Lubricants proizvodnog programa, tako i usluge koju pružamo“, kažu iz firme Eurolube.

Distribuciju maziva rade putem veleprodaje, mada imaju planove za pokretanje servisne radionice za zamjenu ulja i filtera uz pružanje usluga brzog servisa.

„ENOC proizvodi se koriste kao maziva sa širokom primjenom u industriji, transportnim sredstvima kako kod malih putničkih automobila tako i kod velikih transportnih vozila. Naši partneri su neki od velikih industrijskih kompanija, građevinske kompanije, firme sa velikim voznim parkovima, kao i servisne radionice i prodavnice rezervnih dijelova za vozila“, priča Ališić.

Firma Eurolube je do sada učestvovala i izlagala na sajmu ZEPS 2012 gdje su ostvarili veoma značajne kontakte koji su im, prema njihovim riječima, koristili u dosadašnjem radu, a ove godine im je također u planu učestovanje na istom sajmu.

Inače, u sastavu ENOC Group – Dubai U.A.E. nalazi se 30 srodnih kompanija, među kojima se posebno izdvaja i ENOC Lubricants. U posljednjih nekoliko godina, kompanija ENOC Lubricants je jedan od lidera u tehnologiji maziva i tekućina sa proizvodima visokog kvaliteta koji se koriste za motorna vozila, mehanizaciju, željeznice, brodarstvo i industriju. Danas su ENOC maziva, u više od 50 zemalja i teritorija širom svijeta, premium brend maziva koja se prepoznaju po kvalitetu, inovacijama i performansama. ENOC filozofija je pružiti i održavati standarde najviše kvalitete u samoj proizvodnji maziva, specijalnih tekućina, pakovanju, distribuciji i tehničkoj pomoći.

ENOC maziva zadovoljavaju i odobrena su po najnovijim međunarodnim standardima kao što su API, ACEA, a uz to su takođe odobreni i od strane većine vodećih OEM proizvođača putničkih, komercijalnih vozila, mehanizacije i mašina. ENOC je jedan od rijetkih proizvođača motornog ulja, čiju potvrdu kvaliteta redovno ovjerava i American Petroleum Institute (API), po čemu je „Donut“ API Service Symbol prisutan na svakom pakovanju ENOC motornog ulja. ENOC maziva i tekućine vrhunskog kvaliteta i tehnologije u posebnim pakovanjima, obezbjeđeni su na vrijeme putem distributerske mreže širom svijeta.

  A. Šulović

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti