Euromoney: Priznanje Raiffeisen banci BiH

14.07.2007. 13:48 / Izvor: Fena

Prema ocjeni magazina, Raiffeisen banka najveća je banka u BiH, s tržišnim učešćem većim od 21 %. U 2006. godini zahvaljujući širokoj mreži poslovnica širom BiH u kojoj se opsluživalo više od 600.000 klijenata, aktiva Banke porasla je za gotovo 25 %, pojašnjavaju u Euromoneyu.

Također, u protekloj godini zabilježen je impresivan porast kredita fizičkih i pravnih subjekata za 35, odnosno za 36 %.

"U uvjetima izražene konkurencije na bankarskom tržištu priznanje Euromoneya ima izuzetnu važnost za nas. Naše aktivnosti bit će usmjerene ka ostvarenju ciljeva koji će omogućiti naš daljnji kontinuirani uspjeh u svim segmentima poslovanja", izjavio je direktor banke Michael Mueller.

Najboljom bankom u svojoj zemlji proglašene su i banke Raiffeisen mreže u Albaniji, Srbiji i Slovačkoj, dok je Raiffeisen Investment AG izabran za "najbolju investicionu banku u Crnoj Gori".

Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB) i njegova podružnica za CIE - Raiffeisen International Bank-Holding AG proglašeni su "najboljom bankom u centralnoj i istočnoj Evropi".

RZB Grupacija osvaja nagradu za najbolju banku u regionu CIE već treći put uzastopno.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti