Evo kako razmišlja svijet: Korona plaši sve, čovječanstvu treba ljubav

10.05.2020. 11:31 / Izvor: Akta.ba
Evo kako razmišlja svijet: Korona plaši sve, čovječanstvu treba ljubav

Međunarodna organizacija ICERTIAS sprovela je globalnu anketu među ljudima u vrijeme pandemije koronavirusa.

Međunarodna organizacija ICERTIAS sprovela je globalnu anketu među ljudima u vrijeme pandemije koronavirusa. Evo šta kažu Evropljani, Afrikanci, stanovnici Južne i Sjeverne Amerike, Australijanci, Azijati.

U anketi, u kojoj je učestvovalo 84.500 ljudi iz 67 zemalja svijeta, ogromna većina je istaklo KORONAVIRUS kao trenutno svoj najveći strah, a prvo na šta pomisle je NOVAC.

Istraživanje, koje je sprovela međunarodna organizacija ICERTIAS sa sjedištem u Švajcarskoj, organzovano je od 2. do 10. aprila. Učestvovali su stanovnici zemalja Evropske unije, Velike Britanije, Švajcarske, Norveške, Islanda, Turske, Rusije, Bjelorusije, Ukrajine, stanovnici Brazila, SAD, Meksika, Čilea, Argentine, Urugvaja, Kanade, afričkih zemalja, država Bliskog istoka, Indije, Pakistana, Singapura, Indonezije, Tajvana, Vijetnama, Malezije, Tajlanda, Filipina, kao i Australije i Novog Zelanda.

Upitani da navedu svoj trenutno NAJVEĆI STRAH, većina je izgovorila
 "KORONA VIRUS", A TAKOĐE I "SMRT", "NEUSPJEH" "NOVAC", "SIROMAŠTVO".

Na pitanje šta vam je NAJVAŽNIJE u životu, jednoglasni odgovoru su bili: "PORODICA", "ŽIVOT", "NOVAC", "LJUBAV", "ZDRAVLJE", "PRIJATELJI", "RODITELJI".

Šta vam je trenutno najvažnije što kupujete ili o čemu mislite kada idete o kupovinu, bilo je jedno od pitanja. Ogromna većina je odgovorila: "Hrana". Bilo je i drugih odgovora poput "novac", "odeća", "cipele", "distanca", "cijene"...

Na pitanje čemu se NAJVIŠE RADUJETE, većina odgovora je bila: "POSLU", "NOVCU", "USPjEHU", "ZDRAVLJU", "PRIJATELJIMA", "RODITELJIMA".


A šta čovječanstvu NAJVIŠE TREBA, odgovori su bili: "LJUBAV", "ZDRAVLJE", "ŽIVOT", "HRANA", "MIR"...

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti