Evropska unija za zdravstveni sistem BPK Goražde, donirala oko 300.000 KM

12.07.2020. 11:15 / Izvor: Akta.ba
Evropska unija za zdravstveni sistem BPK Goražde, donirala oko 300.000 KM

Vrijednost donacija Evropske unije za potrebe zdravstvenog sistema u BPK Goražde, u okviru programa pomoći BiH u borbi protiv koronavirusa oko 300.000 KM.

JZU Kantonalna bolnica Goražde dobila je  ultrazvučni aparat čiju nabavku je finansirala Evropska unija u okviru programa pomoći BiH u borbi protiv koronavirusa (COVID-19), a kojeg provodi UNDP BiH.

Primopredaji ove veoma značajne donacije prisustvovala je i premijerka BPK Goražde Aida Obuća te resorni ministar Eniz Halilović.

Od proglašenja početka pandemije izazvane koronavirusom do danas, u okviru ovog projekta  JZU Kantonalnoj bolnici Goražde , pored ultrazvučnog aparata, doniran je i  mobilni  RTG aparat  te respirator kao i velika količina medicinske, zaštitne opreme.

Prema riječima premijerke Aide Obuće, radi se o donaciji čija je vrijednost oko 300.000 KM.

"Zahvaljujući Misiji Evropske unije u BiH i UNDP- u koji su uvažili potrebe i finansijske mogućnosti Bosansko-podrinjskog kantona, u okviru programa pomoći BiH u borbi protiv koronavirusa, za potrebe zdravstvenog sistema u našem kantonu,  uručene su veoma vrijedne donacije, koje slobodno mogu procijeniti na oko 300.000 KM. Vlada BPK Goražde zaista ima dobru saradnju sa UNDP-om i Evropskom unijom  i u sve donacije koje dolaze od Evropske unije uključene su institucije vlasti i zdravstvene institucije u BPK Goražde", ističe premijerka.

Donirani ultrazvučni aparat od velikog je značaja za potrebe JZU Kantonalna bolnica Goražde jer oprema s kojom je do sada raspolagala ova javna zdravstvena ustanova, kako je ovom prilikom istaknula direktorica Nermina Kamenica,  već odavno je dotrajala.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti