Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Evropska unija za zdravstveni sistem BPK Goražde, donirala oko 300.000 KM

12.07.2020. 11:15 / Izvor: Akta.ba

JZU Kantonalna bolnica Goražde dobila je  ultrazvučni aparat čiju nabavku je finansirala Evropska unija u okviru programa pomoći BiH u borbi protiv koronavirusa (COVID-19), a kojeg provodi UNDP BiH.

Primopredaji ove veoma značajne donacije prisustvovala je i premijerka BPK Goražde Aida Obuća te resorni ministar Eniz Halilović.

Od proglašenja početka pandemije izazvane koronavirusom do danas, u okviru ovog projekta  JZU Kantonalnoj bolnici Goražde , pored ultrazvučnog aparata, doniran je i  mobilni  RTG aparat  te respirator kao i velika količina medicinske, zaštitne opreme.

Prema riječima premijerke Aide Obuće, radi se o donaciji čija je vrijednost oko 300.000 KM.

"Zahvaljujući Misiji Evropske unije u BiH i UNDP- u koji su uvažili potrebe i finansijske mogućnosti Bosansko-podrinjskog kantona, u okviru programa pomoći BiH u borbi protiv koronavirusa, za potrebe zdravstvenog sistema u našem kantonu,  uručene su veoma vrijedne donacije, koje slobodno mogu procijeniti na oko 300.000 KM. Vlada BPK Goražde zaista ima dobru saradnju sa UNDP-om i Evropskom unijom  i u sve donacije koje dolaze od Evropske unije uključene su institucije vlasti i zdravstvene institucije u BPK Goražde", ističe premijerka.

Donirani ultrazvučni aparat od velikog je značaja za potrebe JZU Kantonalna bolnica Goražde jer oprema s kojom je do sada raspolagala ova javna zdravstvena ustanova, kako je ovom prilikom istaknula direktorica Nermina Kamenica,  već odavno je dotrajala.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti