Evropski pokret u BiH i BBI banka kreiraju bolji poslovni ambijent

09.05.2017. 13:48 / Izvor: Akta.ba
Evropski pokret u BiH i BBI banka kreiraju bolji poslovni ambijent

Memorandumom se regulira saradnja u procesima EU integracija i jačanja poslovnog okruženja u Bosni i Hercegovini.

U povodu 9. Maja – Dana Evrope i Dana Evrope u BiH, Predrag Praštalo predsjednik Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini i Amer Bukvić, direktor BBI banke potpisali su Memorandum o poslovnoj saradnji.

Memorandumom se regulira saradnja u procesima EU integracija i jačanja poslovnog okruženja u Bosni i Hercegovini.

Cilj zajedničke saradnje Evropskog pokreta u BiH i BBI banke je usklađivanje napora i aktivnosti na promociji i podršci razvoja modernog i naprednog društva, postizanja bolje poslovne klime i uređenijeg poslovnog okruženja za razvijanje kako privatnog, tako i društvenog poslovanja i poduzetništva u Bosni i Hercegovini. 

"Evropski pokret u BiH nekoliko godina sarađuje sa BBI bankom na organizaciji Sarajevo Business Foruma i uključivanja lokalnih zajednica u ovaj projekat, a danas je ova saradnja na neki način i ozvaničena potpisivanjem Memoranduma. Uključivanje uspješnih privrednika u rad Evropskog pokreta želimo zajedničkim snagama raditi na tome da lokalne zajednice što prije uspostave  evropske standarde u otvaranju i poslovanju firmi", izjavio je Predrag Praštalo, predsjednik Evropskog pokreta u BiH.

Direktor BBI banke Amer Bukvić istako je da saradnja sa Evropskim pokretom traje već nekoliko godina i ima za cilj da pomogne u kreiranja dobrog poslovnog ambijenta.

"BBI banka također, putem Sarajevo Business Foruma, kojeg organiziramo u okviru naše društvene odgovornosti, svake godine uspostavlja široku poslovnu platforumu za umrežavanje poslovnih ljudi iz cijelog svijeta. Ova sinergija sa Evropskim pokretom na kreiranju boljeg poslovnog ambijenta i uključivanja i lokalnih zajednica i njihovih projekata dobar je put ka pozicioniranju BiH na putu ka Evropskoj uniji", izjavio je Bukvić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti