Fabrika mašina i dizalica "Jelšingrad" iz Prnjavora prima nove radnike

11.12.2008. 10:09 / Izvor: Nezavisne novine
Fabrika mašina i dizalica 'Jelšingrad' iz Prnjavora prima nove radnike

Fabrika mašina i dizalica "Jelšingrad" iz Prnjavora se uprkos pritisku globalne ekonomske krize odlučila za nova zapošljavanja, potvrdio je Zoran Stanić, direktor tog preduzeća.

"Jelšingrad" trenutno zapošljava 142 radnika, a u prvoj polovini naredne godine planira, kako je kazao Stanić, povećati broj radnika na 150, a nakon toga ići na prijem dodatnih radnika.

Tehnički direktor preduzeća Zoran Knežević kazao je da preduzeću treba najviše radnika iz oblasti mašinske struke, napominjući da se nalaze u postupku nabavke nove opreme za proizvodnju čeličnih konstrukcija u vrijednosti od 400.000 evra.

Đuro Grbić, pomoćnik ministra privrede RS, koji je 10.12.2008. godine zajedno s načelnikom Prnjavora Darkom Tomašem posjetio "Jelšingrad", rekao je da je ta fabrika primjer uspješno sprovedene privatizacije.

"U "Jelšingradu" raste broj zaposlenih, što je značajan faktor u uslovima svjetske finansijske krize. Proizvodno programska rekonstrukcija se podstiče, a ovo preduzeće je ispunilo očekivanja u smislu tehnoloških unapređenja", kazao je Grbić.

Dominantni program fabrike je proizvodnja i montaža čeličnih konstrukcija, izgradnja objekata iz nekoliko programa u sklopu građevinarstva i proizvodnja alatnih mašina. Načelnik optštine Prnjavor ocijenio je da aktuelna privredna situacija u toj lokalnoj zajednici nije loša.

"Prema podacima, opština ima 1.519 privrednih preduzeća u kojima je zaposleno oko 6.867 radnika. Generalni zaključak bi bio da privredna struktura opštine nije tako loša i upravo to dovodi opštinu u rang razvijenih opština u RS", kazao je Tomaš.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti