Fabrika obuće "Berina shoes" zapošljava više od 100 radnika

04.10.2017. 12:37 / Izvor: Akta.ba
Fabrika obuće 'Berina shoes' zapošljava više od 100 radnika

Nedavno osnovana Fabrika obuće "Berina shoes" iz Čelića raspisala je konkurs za prijem u radni odnos više od 100 radnika za rad u proizvodnji obuće.

Nedavno osnovana Fabrika obuće "Berina shoes" u Brnjiku, Općina Čelić, raspisala je konkurs za prijem više od 100 radnika za rad u proizvodnji obuće.

"Na raspisani oglas za prijem radnika za rad prijavilo se stotinjak kandidata. Trenutno je zaposleno 30 radnika, a u planu je još najmanje 80 radnika", potvrdio je za Akta.ba direktor firme Izudin Džafić.

Prema njegovima riječima, oglas ostaje i dalje otvoren a na konkurs se mogu javiti kandidati sa bilo kojim zanimanjem kao i nekvalifikovani radnici. Za sve radnike koji budu primljeni bit će organizovana obuka prema specifičnostima radnog mjesta na koje konkurišu.

Inače, krojnica obuće počinje sa radom do kraja sedmice, a proizvodnja sa punim kapacitetom od 10. – 15. oktobra zavisno od nabavke potrebnih materijala.

"Naručene materijale očekujem u ponedjeljak, a s krojenjem krećemo već u utorak. Radi se o o repromaterijalima koje koristimo, koža, postava, razni ukrasi, pojačanja, konci i ostalo. Za sada je postavljena jedna linija, a u novembru mjesecu bit će postavljena još jedna linija za proizvodnju obuće tako da se očekuje dnevna proizvodnja 600 – 700 pari obuće, a samim tim i veći broj uposlenih radnika", kazao je Džafić, dodajući da je do sada u proizvodnju uloženo oko 200.000 KM.

U fabrici će raditi tzv. "lohn" poslovi, odnosno šivanje gornjišta obuće, ali je u budućnosti planirano da se pokrene i montaža kako bi se zaokružio proces proizvodnje.

Obuća se isporučuje za italijansku kompaniju East West, koja je u BiH zastupljena preko firme Progetti Bosnia. Preduzeće ima preko 180 zaposlenih radnika i cjelokupnu proizvodnju plasira na inostrana tržišta, a dio proizvoda rade i za kompaniju Prada.

S.B.

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti