Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Facultas Cambridge English inaugurisan u autorizovani ispitni centar

Održana je ceremonija inauguracije Facultas Cambridge English pripremnog centra u autorizovani ispitni centar.

02.10.2017. 16:02 / Izvor: Akta.ba

U auditoriju Katoličkog školskog centra "Sveti Josip" na Mejtašu, krajem prošle sedmice je u prisustvu mnogobrojnih roditelja, učenika, profesora engleskog jezika i direktora osnovnih škola Kantona Sarajevo, održana ceremonija inauguracije Facultas Cambridge English pripremnog centra u autorizovani ispitni centar.

Agencija Facultas tako je stavljena u poziciju jedine škole jezika u Federaciji BiH koja može vršiti kako pripremnu nastavu, tako i administrirati Cambridge English ispite. Certifikat je Facultasu, u ime Cambridge English Language Assessment dodijelio predstavnik ove organizacije, Aleksandar Ilić i čestitao na dosadašnjem uspješnom i kvalitetnom radu.

Nakon inaugurisanja Facultasa u ispitni centar, dodijeljena je 91 Cambridge English diploma učenicima sarajevskih osnovnih škola "Musa Ćazim Ćatić", "Katolički školski centar", "Čengić Vila 1'' i "El-Manar", odnosno "Mehmed Handžić".

Učenici su se tokom protekle školske godine u Facultas centru pripremali za Cambridge English ispite i stekli certifikate koji su međunarodno priznata potvrda njihovih jezičkih kvalifikacija, imaju neograničen rok trajanja i govore o njihovoj spremnosti da se uključe u svjetske akademske, a kasnije i poslovne tokove.

Misija Facultasa je širenje svijesti o važnosti učenja stranih jezika, upoznavanje učenika sa drugim tradicijama i kulturama, te im na taj način pružati veće mogućnosti i prilike za školovanje i posao.

Facultas se, pored rada sa djecom, takođe bavi korporativnom obukom i kursevima engleskog i njemačkog jezika za odrasle.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti