FAO odobrio pomoć BiH u iznosu od 476.000 dolara

08.08.2014. 10:13 / Izvor: eKapija.ba
FAO odobrio pomoć BiH u iznosu od 476.000 dolara

Organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO), koja egzistira kao specijalizovana agencija UN-a, odobrila je pomoć BiH u iznosu od 476.000 dolara.

Organizacija za hranu i poljoprivredu UN-a (FAO), koja egzistira kao specijalizovana agencija UN-a, odobrila je pomoć BiH u iznosu od 476.000 dolara.

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH (MVTEO) je 21. maja uputilo zahtjev FAO-u za pružanje urgentne pomoći BiH za saniranje posljedica nastalih usljed katastrofalnih poplava.

FAO je odobrio pomoć u iznosu od 476.000 dolara i o tome obavijestio Ministarstvo.

-Pomoć je namijenjena uzgajivačima stoke u BiH pogođenim majskim poplavama, te će, u skladu sa pravilima FAO, biti realizovana u okviru projekta s čijom implementacijom će se započeti u najskorijem vremenskom periodu - istakao je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Boris Tučić.

Prema njegovim riječima, sredstva će prevashodno biti upotrijebljena za nabavku stočne hrane, ali i za realizaciju drugih projektnih aktivnosti, uključujući i šestomjesečno pružanje tehničke pomoći BiH u procesu obnavljanja stočnog fonda.

-Očekujemo u narednim danima da od FAO-a dobijemo projektni sporazum, te će nakon njegovog zaključenja i imenovanja projektnog koordinatora ispred BiH, otpočeti realizacija projekta pomoći - rekao je Tučić, saopćeno je iz MVTEO BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti