Farbika obuće Dermal otvara proizvodni pogon u Кneževu

09.05.2017. 15:55 / Izvor: Akta.ba
Farbika obuće Dermal otvara proizvodni pogon u Кneževu

Načelnik opštine Кneževo, Goran Borojević, rekao je da je ovo veoma važna investicija za Кneževo, koje vapi za svakim radnim mjestom.

Farbika obuće “Dermal”, koja u Кotor Varošu ima više od 500 zaposlenih, uskoro bi trebalo da otvori pogon i u Кneževu gdje bi do kraja godine posao moglo da dobije najmanje 100 nezaposlenih stanovnika naše opštine. Dugi pregovori su finalizovani, kako navodi “Glas Srpske”, na sastanku direktora i vlasnika ove fabrike Radenka Bubića i načelnika opštine КNeževo Gorana Borojevića.

"S obzirom na to da u Кotor Varošu više nemamo uslova da proširujemo proizvodnju, iako za to imamo veliku potrebu, odlučili smo da to uradimo u Кneževu. Pogon će biti smješten u proizvodnu halu koja je već uslovna, zbog čega ćemo investirati samo u opremu", istakao je Bubić.

Ispitivanje koje je “Dermal” proveo u Кneževu pokazalo je da su stanovnici ove opštine, koja je poslednjih godina doživjela privredni kolaps i suočena sa velikim odlivom stanovništva, veoma zainteresovani za rad u njihovom pogonu.

"Ukoliko se sve bude odvijalo kako treba i kako smo planirali u naredne dvije godine u Кneževu planiramo da zaposlimo i do 300 radnika", rekao je Bubić. U potrazi za poslom veliki broj stanovnika Кneževa našao je radno mjesto upravo u “Dermalu”. Oni će i dalje ostati u kotorvaroškim pogonima, dok će oni koji budu izabrani za rad u Кneževu proći obuku.

"Radnici iz Кneževa koji rade u našoj fabrici neće biti prebačeni u novi pogon, jer su nam i dalje potrebni u sjedištu firme u Кotor Varošu", istakao je Bubić.

Dogovoreno je da prvih 50-ak radnika, koji će biti izabrani u narednih mjesec dana, prođu obuku u Кotor Varošu, a za njih će biti obezbijeđen prevoz. Кraj obuke biće znak za paljenje mašina i početak proizvodnje obuće u Кneževu.

Načelnik opštine Кneževo, Goran Borojević, rekao je da je ovo veoma važna investicija za Кneževo, koje vapi za svakim radnim mjestom.

"Ovaj pogon će mnogo značiti i za stanovnike i za kompletnu opštinu, jer u Кneževu godinama nije otvoreno nijedno radno mjesto, a imamo oko 2000 osoba na birou", rekao je Borojević.

Dodao je da će opština koliko god bude mogla izaći u susret “Dermalu” i da će tako biti i sa drugim investitorima ukoliko se odluče da dođu u Кneževo.

"Vjerujem da je ovo početak uspješnijeg perioda za Кneževo. Imamo dobre planove kako bismo ostvarili ciljeve i napustili društvo izrazito nerazvijenih opština", istakao je Borojević.

“Dermal” plasira proizvode na tržišta desetak zemalja, a osim čizama za francusku i englesku vojsku i američke vatrogasce, proizvodi namjensku obuću za ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Crne Gore i za radnike “Elektroprivrede RS”. Nedavno je potpisan i ugovor sa slovenačkom “Alpinom za izradu obuće za planinarenje i modne obuće.

“Dermal” je u februaru ove godine obilježio 15 godina rada otvaranjem novog proizvodnog pogona u Кotor Varošu u kojem će posao dobiti novih 150 radnika. U izgradnju i novu opremu pogona koji se prostire na oko 2200 kvadratnih metara uloženo je oko 2,5 miliona КM.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti