Farmaceutska kuća Roche proslavila 15 godina rada u BiH

23.08.2013. 10:51 / Izvor: eKapija.ba
Farmaceutska kuća Roche proslavila 15 godina rada u BiH
OTVORI GALERIJU

Farmaceutska kompanija Roche organizovala je sinoć u restoranu Aleja Ambasadora u Sarajevu koktel povodom obilježavanja 15 godina uspješnog rada u BiH.

Povodom obilježavanja 15 godina uspješnog rada u BiH  te treće godine partnerske saradnje sa Sarajevo Film Festivalom (SFF) farmaceutska kompanija Roche organizovala je sinoć u restoranu Aleja Ambasadora u Sarajevu koktel povodom obilježavanja tog jubileja.

(Adnan Filipović)

Obraćajući se prisutnima direktor Roche BiH Adnan Filipović podsjetio je da predstavništvo Hoffmann La Roche Ltd počinje sa radom u BiH 1998. godine, i od tada postaje član velike Roche familije a spada u grupu zemalja centralno-istočne Evrope sa sjedištem u Baselu, Švajcarska.

Roche u BiH trenutno ima 32 registrovana lijeka sa kojim prometuje, odnosno 45 oblika i jačina koji predstavljaju zlatni standard terapije. Jedan od lijekova je prisutan na tržištu kroz licencnu kooperaciju sa domaćom farmaceutskom kompanijom Bosnalijek.

 "Upošljavamo 35 domaćih stručnjaka, visoko educiranih profesionalca...Ponosan sam na ono što radimo te na način na koji ostvarujemo svoje ciljeve da se, kao lider u farmaceutskoj industriji u svijetu, pozicioniramo kao lider i na tržištu BiH", kazao je Filipović.

 Govoreći o suradnji sa SFF-om kazao je da je to već postala tradicija. "Naše partnerstvo se zasniva na istoj želji da društvu ponudimo uvijek bolje, kvalitetnije i više", istakao je Filipović.

Roche je najveća svjetska biotehnološka kompanija sa cijelim portfoliom inovativnih lijekova koji se koriste u različitim oblastima medicine – onkologiji, virusologiji, inflamatornim bolestima, metaboličkim poremećajima te bolestima CNS-a. Promet ove kompanije u 2012. godini iznosio je 46 milijardi švajcarskih franaka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti