Vijesti

Faruk Širbegović dobitnik nagrade "Regionalni biznis partner 2007" u Beogradu

26.06.2007. 09:40 / Izvor: eKapija.ba

Faruk Širbegović, predsjednik Širbegović grupe, primio je u petak 22. juna 2007. godine prestižno priznanje "Regionalni biznis partner 2007" koje je dodijeljeno na prigodnoj svečanosti u hotelu Beograd-Intercontinental.

Priznanje dodjeljuje beogradska firma Mass Media International, koja navedenu dodjelu organizuje već 13 godina, dok je kategorija "Regionalni biznis partner" uvedena od ove godine i namijenjena je najboljim kompanijama u pojedinim zemljama regiona.

Odluka o dodjeli nagrade Širbegović grupi donesena je nakon stručne analize poslovanja velikog broja kompanija i institucija različitih djelatnosti, kao i na osnovu prijedloga poslovnih partnera, rezultata nezavisnih istraživanja tržišta i finalne ocjene članova komisije ovogodišnje akcije Biznis partner.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što je Širbegović grupa dobitnik ovako prestižne nagrade. Vizija koju smo si prije sedamnaest godina zacrtali se ostvarila, i ne samo to, naš predani rad i zalaganje svih zaposlenika, učinio je da kompanija Širbegović doživi i ovako prestižno međunarodno priznanje. U svim zemljama u kojima djelujemo sa ponosom ističemo da smo kompanija "Made in BiH" i drago nam je što kroz naš uspjeh možemo dostojno predstaviti i svoju zemlju", izjavio je Faruk Širbegović, predsjednik Širbegović grupe.

Tradicionalni izbor najboljih kompanija, pod nazivom "Biznis partner" a koji se održava 13. godinu za redom, po prvi put će dobiti i regionalni karakter.

Milivoje Radovanović, generalni direktor agencije koja organizuje izbor "Biznis partner", naglašava da je i ove godine cilj akcije isti - stvaranje novih partnerstva i promocija kompanija i institucija koje se u svom poslovanju rukovode visokim profesionalnim standardima i čvrstim moralnim normama, a istovremeno ostvaruju dobre poslovne rezultate.

Ove godine izbor ima internacionalni karakter i u konkurenciji su i kompanije iz Grčke, Rumunije, Bugarske, Hrvatske, BiH, Makedonije, Crne Gore, Albanije, Moldavije, Slovenije, Mađarske i sa Kipra.

www.sirbegovic.com

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti