Federalni inspektori započeli nadzor na postrojenju otpadnih voda u Mostaru

12.06.2019. 07:31 / Izvor: Avaz.ba
Federalni inspektori započeli nadzor na postrojenju otpadnih voda u Mostaru

Kako je potvrđeno iz FUZIP-a, inspektori će i danas biti na terenu, a među brojnim poduzetim radnjama bit će rađena analiza dehidriranog mulja

Dok mještani naselja sjeverno od Mostara i dalje blokiraju odlaganje otpada te poručuju da neće odustati, kako saznaje Dnevni avaz, inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove (FUZIP) jučer su započeli obiman nadzor na postrojenju otpadnih voda u Mostaru.

Kako je potvrđeno iz FUZIP-a, inspektori će i danas biti na terenu, a među brojnim poduzetim radnjama bit će rađena analiza dehidriranog mulja koji se nalazi na pročistaču, kao i analiza vode prije i poslije prolaska kroz kolektore.

Također, federalni inspektori donijeli su rješenje kojim je naložena zabrana odlaganja animalnog i opasnog otpada na deponiju "Uborak".

Na ovom odlagalištu, podsjetimo, inspektori su već obavili nadzor te su zapisnički konstatirali da je tijekom njihove kontrole na "Uborak" dovezen kamion u kojem se nalazio mulj s pročistača, a u kojem, kako su analize pokazale, ima elemenata opasnog otpada.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti