Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta i Općina Tuzla potpisale ugovor o finansiranju grant sredstava izgradnje infrastrukture u poslovnoj zoni RPC Tuzla: Odobrena sredstva u iznosu od

27.10.2009. 13:20 / Izvor: eKapija.ba
Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta i Općina Tuzla potpisale ugovor o finansiranju grant sredstava izgradnje infrastrukture u poslovnoj zoni RPC Tuzla: Odobrena sredstva u iznosu od

U Tuzli je danas, 27.10.2009. godine, potpisan ugovor između Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i Općine Tuzla, o dodjeli finansijskih sredstava za realizaciju projekta unapređenja infrastrukture u Razvojno poduzetničkom centru Tuzla-Inkubator "Lipnica", za 2009. godinu.

Na javni poziv Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta za raspodjelu bespovratnih finanansijskih sredstava namijenjenih općinama u Federaciji BiH s ciljem podrške njihovih konkretnih poduhvata na "izgradnji poduzetničke infrastrukture u 2009. godini", Općina Tuzla je kandidovala pripremljeni Projekat "Rekonstrukcija snabdijevanja toplinskom energijom RPC Tuzla-Krak 2" , saopćila je press služba Općine Tuzla.

Odlukom Ministarstva, za podršku realizacije ovog Projekta, Općini Tuzla su odobrena sredstva u iznosu od 102.000,00 KM.

Radi se o značajnim sredstvima iz kojih će se finansirati dio projektnih aktivnosti na izgradnji drugog dijela toplovodne mreže, u Kraku 2, čija ukupna dužina u oba smjera iznosi 1.116 metara, što će omogućiti uspostavljanje primarne mreže za snabdijevanje toplotnom energijom objekata RPC-a ukupne površine 3.800 m2, u kojima je smješteno 17 postojećih poslovnih subjekata.

Ovim je prepoznat značaj i potreba podrške Razvojno poduzetničkog centra, koji je primjer uspješnog projekta Općine Tuzla, što najbolje potvrđuju dosadašnji poslovni rezultati i pozitivan razvojni trend RPC-a.

Ujedno, ovo je još jedna potvrda liderstva Općine Tuzla u procesu lokalnog ekonomskog razvoja, čijom su aktivnom ulogom na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja i poduzetničke infrastrukture uspostavljene dvije najuspješnije poslovne zone u Federaciji BiH, Razvojno poduzetnički centar Tuzla i BIT Centar Tuzla.

Inače, Razvojno poduzetnički centar Tuzla predstavlja poslovnu zonu koju čini kompleks od 26 objekata, ukupne površine od 10.933 m2, koji danas prestavlja živu poslovnu sredinu, u kojoj radi i razvija se 30 subjekata, širokog spektra poduzetničkih djelatnosti, od proizvodnog zanatstva, proizvodnje konfekcije i obuće, metaloprerađivačke djelatnosti i drugo, u kojima je uposleno oko 300 radnika, stanovnika općine Tuzla.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti