FEF na sajmu Interio: Sve veća prodaja dizajnerskih proizvoda na bh. tržištu

13.03.2019. 17:49 / Izvor: Akta.ba
FEF na sajmu Interio: Sve veća prodaja dizajnerskih proizvoda na bh. tržištu
OTVORI GALERIJU

FEF Export Import doo Sarajevo, je dokaz kako mali zanatski pogon može prerasti u respektabinu kompaniju širokog spektra djelovanja i ponude.

Na danas otvorenom 36. međunarodnom sajmu "Interio“"u Centru Skenderija, kompanija FEF Export Import doo Sarajevo, izložila je svoj asortiman i po ko zna koji put pokazala kako su posebnost, kolorit i raznovrsni dizajn imperativ njihovog proizvodnog pogona.

"Mi smo dugogodišnji izlagači na ovom sajmu i zaista imamo pozitivno iskustvo. Smatram da je kontinuitet taj koji prodaje, odnosno, da je kontinuirano izlaganje prodajnih asortimana na ovakvim sajmovima jedini način da osjetite njegove benefite. Izlagači u BiH često izbjegavaju domaće sajmove i preferiraju sajmove u inostranstvu, koji su takođe bitni ali, i domaći sajmovi imaju svoju težinu i njih ne treba zanemariti.", izjavio je za Akta.ba Emir Kapić, direktor kompanije FEF Export Import doo Sarajevo.

FEF Export Import doo Sarajevo, je dokaz kako mali zanatski pogon može prerasti u respektabinu kompaniju širokog spektra djelovanja i ponude.

"Sajam je izložbenog ne prodajnog karaktera i načelno, najvažnije nam je da se pojavimo i izložimo svoje proizvode i moram naglasiti da interes postoji. Mi smo veleprodaja tako da smo drugačije koncipirani i bazirani na inžinjeringu a sajmovi su nam jedinstvena prilika da pokažemo svoje proizvode. Na sajmovima se trudimo izložiti cijeli asortiman, ali i prilagoditi ga sezoni, kao na primjer sada, nadolazećoj sezoni ljeznih bašti, tako da ovdje imamo i ponude za kafiće i ljetne bašte. U BiH na primjer, najviše prodajemo uredske stolice. Imamo i jedan dizajnerski dio, to su stolice od poliuretana. To je program koji radimo za izvoz jer su ti dizajnerski modeli nešto skuplji za bh tržište ali i njihova prodaja u BiH je u porastu jer sve više ljudi prepoznaje kvalitet proizvoda koji imaju dizajnerski pečat, garanciju od deset godina ili „heavy duty“ upotrebu, što ih čini posebnim. Mi smo tu da informišemo svoje kupce zašto su neki proizvodi jeftiniji a neki skuplji.", objasnio je Kapić.

Izložbeni asortiman kompanije FEF možete pogledati do 17. marta  od 10.00 do 19.00 sati, uz slobodan ulaz za posjetioce.

N.K.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti