FERK: Usvojen tekst Nacrta prethodne dozvole za izgradnju proizvodnog objekta male hidroelektrane "Podstinje"

27.08.2009. 11:20 / Izvor: eKapija.ba
FERK: Usvojen tekst Nacrta prethodne dozvole za izgradnju proizvodnog objekta male hidroelektrane 'Podstinje'

Na sjednici FERK-a, održanoj 27. augusta 2009. godine, razmatran je i usvojen tekst Nacrta prethodne dozvole za izgradnju proizvodnog objekta male hidroelektrane "Podstinje", podnositelja zahtjeva "ESKIMO S2" d.o.o. Travnik. Ovim se žele pozvati zainteresirane pravne i fizičke osobe da prisustvuju i daju usmene komentare na općoj raspravi o nacrtu ove dozvole, koja će se održati u zgradi Općine Travnik, 7. septembra 2009. godine u 12 sati.

Također, usvojeni su tekstovi obavijesti za javnost o podnesenim zahtjevima za izdavanje dozvola za rad-licenci za proizvodnju električne energije i to za: podnositelja zahtjeva "MIMS" d.o.o. Sarajevo za mHE "Čemernica" na rijeci Čemernici, općina Pale-Prača, instalirane snage 0,520 MW i godišnje proizvodnje 2,10 GWh i podnositelja zahjteva "GRID BH" d.o.o. Sarajevo za mHE "Mujada" na Prusačkoj rijeci, općina Donji Vakuf, instalirane snage 1,281 MW i godišnje proizvodnje 7,586 GWh. Navedene obavijesti će biti objavljene 31. augusta 2009. godine u Dnevnom listu i Dnevnom avazu.

Podnositelji zahtjeva priložili su potrebne dokumente, u skladu sa Pravilnikom za izdavanje dozvola za rad–licenci, a FERK je pregledom zahtjeva utvrdio njihovu potpunost, navodi se u saopštenju FERK-a.

Više informacija o podnesenim zahtjevima zainteresirane osobe mogu dobiti u prostorijama FERK-a.

FERK je neovisna komisija čiji je cilj zaštita kupaca, proizvođača i distributera električne energije. FERK radi na uređivanju njihovih međusobnih odnosa u skladu sa Zakonom o električnoj energiji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti