FERK usvojio Revidirani nacrt odluke o izmjenama uvjeta za isporuku el. energije

15.05.2019. 07:47 / Izvor: Akta.ba
FERK usvojio Revidirani nacrt odluke o izmjenama uvjeta za isporuku el. energije

Revidirani nacrt odluke o izmjenama i dopunama Općih uvjeta za isporuku električne energije.

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK na jučerašnjoj redovitoj sjednici usvojila je Revidirani nacrt odluke o izmjenama i dopunama Općih uvjeta za isporuku električne energije.

Naime, FERK je u siječnju ove godine usvojio Nacrt odluke o izmjenama i dopunama Općih uvjeta za isporuku električne energije, a o njemu je održana i opća rasprava. Razmatrajući tada zaprimljene komentare zainteresirane javnosti, FERK je ocijenio kako je potrebno neke odredbe suštinski izmijeniti, odnosno dopuniti, te je pripremio Revidirani nacrt.

Opća rasprava o Revidiranom nacrtu odluke održat će se 23. svibnja u Mostaru, u prostorijama FERK-a, s početkom u 10:30 sati.

Usvojen je i Nacrt pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o opskrbi kvalificiranih kupaca električnom energijom i postupku promjene opskrbljivača u cilju preciznije i lakše primjene pojedinih odredbi Pravilnika od svih sudionika u energetskom sektoru, priopćeno je iz FERK-a.

Radi se, između ostalog, o izmijeni i dopuni pojedinih odredbi pravilnika vezanih za zaključivanje ugovora o korištenju distribucijske mreže i ugovora o opskrbi električnom energijom i načina plaćanja preuzetih obveza po istim.

FERK će i o tom Nacrtu pravilnika održati opću raspravu 23. svibnja u Mostaru, u prostorijama FERK-a, s početkom u 13 sati, te poziva zainteresirane pravne i fizičke osobe na sudjelovanje na raspravama ili podnošenjem pisanih komentara. Pisani komentari mogu se dostaviti na adresu FERK-a ili na elektroničku adresu kontakt@ferk.ba do 28. svibnja do 12 sati.

FERK je na redovitoj sjednici izdao Dozvolu za rad za proizvodnju električne energije gospodarskom društvu ALFE-MI d.o.o. Živinice u proizvodnom objektu solarna fotonaponska elektrana „ALFE MI“, na krovu objekta upravne zgrade, u općini Živinice, predviđene godišnje proizvodnje 22,50 MWh (megavat sati). Dozvola je izdana na razdoblje od 10 godina.

Na sjednici je donesen Zaključak kojim se odobrava provedba postupka prijenosa Dozvole za rad za proizvodnju električne energije s postojećeg imatelja dozvole ADRIJA-PRODUKT d.o.o. Zenica na FEKO-ENERGY d.o.o. Zenica. Slijedom toga, FEKO-ENERGY d.o.o. Zenica podnio je FERK-u zahtjev za izdavanje dozvole u postupku prijenosa Dozvole za rad za proizvodnju električne energije s ADRIJA-PRODUKT kao postojećeg imatelja dozvole na FEKO-ENERGY d.o.o. Zenica. Nacrt dozvole usvojen je na današnjoj sjednici i upućen u postupak javne rasprave.

Za podnošenje komentara na nacrte ostavljen je rok do 22. svibnja do 12 sati, dok se tekst nacrta dozvole može dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a na adresi Kneza Domagoja 12 A u Mostaru ili na internetskoj stranici FERK-a www.ferk.ba. Isti rok za dostavu komentara ostavljen je i za Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije za ENERGY d.o.o., iz Kaknja.

FERK je na sjednici donio i rješenje po žalbi kupca na akt kojeg je donijelo JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, stoji u priopćenju FERK-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti