Feroelektro izdaje prostor u ulici Maršala Tita u Sarajevu

09.12.2014. 14:37 / Izvor: Fena
Feroelektro izdaje prostor u ulici Maršala Tita u Sarajevu

Uprava je ranije izvršila premještanje sjedišta na lokaciju u općini Stari grad, u magacinsko-skladišni kompleks koji je u vlasništvu društva ''Feroelektro'' d.d. Sarajevo, lokacija gdje je smještena većina radnika društva,

Uprava društva ''Feroelektro'' d.d. Sarajevo, u skladu sa zacrtanom poslovnom politikom, na osnovu naloga Nadzornog odbora društva, nastavila je aktivnosti na provođenju plana finansijske konsolidacije društva, a koji između ostalog podrazumijeva smanjenje troškova poslovanja i reorganizaciju korištenja poslovnog prostora, izdavanja, odnosno stvaranja neophodnog dohotka.

U sklopu tih aktivnosti, Uprava je ranije izvršila premještanje sjedišta na lokaciju u općini Stari grad, u magacinsko-skladišni kompleks koji je u vlasništvu društva ''Feroelektro'' d.d. Sarajevo, lokacija gdje je smještena većina radnika društva, saopćila je Uprava društva ''Feroelektro'' d.d. Sarajevo.

Nakon što su se stvorile pretpostavke, u smislu obezbjeđenja adekvatnog radnog prostora, za preostale radnike društva, koji su ranije bili raspoređeni na lokalitetu u ulici Maršala Tita 28. Uprava društva, na osnovu Statuta društva, Pravilnika o radu i Zakona o radu FBiH donijela je potrebne anekse rješenja o raspoređivanju radnika na lokalitet Halilovići, magacinsko-skladišni kompleks, te o svemu, na adekvatan način informirala sve radnike na koje se odnose ta rješenja.

"Tako dasad imamo situaciju da su svi uposlenici društva 'Feroelektro d.d. Sarajevo raspoređeni na lokalitetu Halilovići", navode iz Uprave.

Te radnje preduslov su za, dodaju, početak renoviranja poslovnog prostora u ulici Maršala Tita, s ciljem prilagođavanja za iznajmnjivanje.

Naveli su da su 5. i 6. decembra dio dokumentacije i stvari radnika premještene na konkretne pozicije u Halilovićima, te je izvršeno djelimično renoviranje prostora.

Tokom jutra, 8. decembra dio radnika, koji je dobio premještaj, skupa s dijelom radnika iz Halilovića, pokušao je ući u prostorije društva koje su u pripremi za izdavanje.

"Njihovo objašnjenje je da se ne slažu s izvršenim aneksiranjima rješenja o radu, i samovoljno pokušavaju ući u prostorije društva, odnosno ne prihvataju novonastalu situaciju, određivanja nove lokacije u rješenju o radu", dodaje se u saopćenju.

Navodi se da cijeneći osjetljivost problematike vezane za odnose dijela radnika društva ''Feroelektro'' d.d. Sarajevo i Uprave društva, opredijeljeni su na ''pasivan pristup problematici''.

"Uprava je na stanovištu da ne vrši nasilno sprečavanje ulaska u zgradu radnicima društva, nego da racionalnim i cjelovitim informacijama, radnike uputi na novoraspoređenu lokaciju rada, u Haliloviće", kaže se u saopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti