Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

FIA i FBA potpisale Memorandum o saradnji u segmentu pristupa podacima

14.09.2021. 07:37 / Izvor: Fena

Finansijsko-informatička agencija (FIA) i Agencija za bankarstvo Federacije BiH (FBA) zaključile su Memorandum o saradnji radi unapređenja saradnje u segmentu pristupa podacima iz Registra finansijskih izvještaja i Jedinstvenog registra računa poslovnih subjekata.

Memorandum, koji su potpisali - direktor Agencije za bankarstvo FBiH Jasmin Mahmuzić i v.d. direktorica Finansijsko-informatičke agencije Irma Borovac, trebao bi, kako se očekuje, poboljšati operativnosti u postupanju i poduzimanju potrebnih mjera iz nadležnosti agencija, kao i uspostavljanje okvira za buduću međusobnu saradnju.

Okvirom za saradnju, a s namjerom zajedničkog djelovanja, osiguran je kontinuirani pristup pouzdanim informacijama radi sagledavanja privrednih kretanja, unapređenja poslovanja subjekata bankarskog sistema, kao i procjene rizika poslovanja na teritoriji FBiH, navodi se u zajedničkom saopćenju FIA i FBA.

"Dogovoreno je poduzimanje zajedničkih aktivnosti na poljima od obostranog interesa, što obuhvata i unapređenje izvještavanja prema relevantnim registrima sa ciljem jačanja finansijske discipline na tržištu FBiH", izjavio je Jasmin Mahmuzić, direktor Agencije za bankarstvo FBiH.

 

 

PODIJELI:

TAGOVI:

memorandum

FIA i FBA

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti