Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Finalizacija projekta SUSTRAIN: Najbolje prakse održivog urbanog transporta

06.05.2020. 08:24 / Izvor: Akta.ba

LIR Evolucija u saradnji sa Istraživačkim centrom za planiranje saobraćaja i saobraćajno inžinjerstvo sa Tehničkog Univerziteta u Beču implementira projekat SUSTRAIN- Predstavljanje najboljih praksi održivog urbanog transporta. 

Cilj projekta je prenijeti EU znanja i najbolje prakse u oblasti održive urbane mobilnosti na područje BiH. Partneri su kroz projekat u februaru 2020. održali trening za predstavnike opština, predstavili najbolje prakse održive urbane mobilnosti u Austriji i EU, izradili scenarije mobilnosti za uključene opštine, te su u saradnji sa predstavnicima opština pripremili nov projektni prijedlog u oblasti urbane mobilnosti. 

Projekat je finansiran od strane Austrijske Razvojne Agencije (ADA) kroz BACID fond kojim upravlja Austrijsko Udruženje Gradova i Sela (AACT) i KDZ Centar za istraživanja u oblasti javne administracije.

PODIJELI:

TAGOVI:

SUSTRAIN

urbani transport

LIR

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti