Firma EMC d.o.o. uspješno završila projekat u VSTV BiH

22.06.2018. 12:44 / Izvor: Akta.ba
Firma EMC d.o.o. uspješno završila projekat u VSTV BiH

Svim zainteresiranima EMC d.o.o. stoji na raspolaganju za suradnju i unapređenje elektronskog poslovanja u BiH i regiji.

Nakon okončanog postupka javne nabavke i potpisanog ugovora o realizaciji projekta firma Emerging Markets Consultants d.o.o. Sarajevo je za potrebe Viskokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine u skladu sa zahtjevima implementirala Rješenje sa funkcionalnostima load balancinga, SSL offloadinga i web aplikacijskog vatrozida.

Za Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH je, u sklopu projekta „Konsolidacija i dalji razvoj pravosudnog informaciono-komunikacionog sistema“ - IPA 2013 kojeg finansira Evropska unija, realizirano rješenje za load balancing, upravljanje SSL saobraćajem i naprednu zaštitu Web aplikacija čija primjena ima za cilj:

  • unaprijediti performanse, dostupnost i sigurnost svih Web aplikacija za vanjske i unutrašnje korisnike sistema;
  • osigurati integritet protoka i povjerljivost informacija između pravosudnog web portala uključujući sa njim povezane sisteme i njegovih korisnika putem interneta; 
  • osigurati integritet protoka informacija između unutrašnjih korisnika (uposlenika pravosudnih institucija) i ključnih aplikacija pravosudnog informacionog sistema putem pravosudne WAN mreže;
  • osigurati upravljanje kriptovanim saobraćajem.

EMC-u je ovo četvrti projekat ovog tipa na teritoriji Bosne i Hercegovine kojim je unaprijeđen integritet i povjerljivost elektronskih servisa za javne institucije i organizacije.

Svim zainteresiranima EMC d.o.o. stoji na raspolaganju za suradnju i unapređenje elektronskog poslovanja u BiH i regiji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti