Firma FEF dobila zastupništvo renomirane američke kompanije Herman Miler

14.04.2016. 12:52 / Izvor: Akta.ba
Firma FEF dobila zastupništvo renomirane američke kompanije Herman Miler
OTVORI GALERIJU

Kompanija FEF export-import je prije dva mjeseca dobila zastupništvo renomirane američke kompanije Herman Miler koja je jedan od najpoznatijih svjetski proizvođača ergonomskih stolica.

Kompanija FEF export-import je prije dva mjeseca dobila zastupništvo renomirane američke kompanije Herman Miler koja je jedan od najpoznatijih svjetski proizvođača ergonomskih stolica. Jedni su od rijetkih koje ovaj brend rade sa lagerom što nije bilo karatkeristično za većinu zemalja u regiji.

Sa njima se, kao i sa ostalim proizvodima iz svog asortimana, ova kompanija predstavlja na ovogodišnjem Sajmu gospodarstva u Mostaru.

Amir Kapić, suvlasnik i menadžer u kompanije, kaže da se bave proizvodnjom uredskih stolica, ali da im je samo tržište nametnulo potrebu proizvodnje stolica koje se mogu uklopiti u ambijent modernog življenja.

To su stolice koje su rađene od stopostotnog polukarbonata ili hladno lijevanih poliuetenskih opresaka ukalupljenih sa žičanom jezgrom.

"Ova tehnologija brizganja spužve u kalup sa žičanom jezgrom daje postojanost forme što ne možete imati kod obične spužve koja se u jako kratkom vremenu slijepi i promijeni formu. Proizvođač opresaka nama daje garanciju od 5-10 godina na postojanost forme,  a kod nekih i doživotnu garanciju", objašnjava naš sugovornik.

Dodaje da rade sa svjetski poznatim brendovima kada su u pitanju materijali, a kada su u pitanju strojevi rade isključivo da njemačim proizvođacčima koji su top u tapetarskom svijetu.

Za sada izvoze u zemlje regije, a u potrazi su za strateškim kupce, koji bi njihove proizvode plasirao na zapadnom tržištu.

D.K.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti