Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Firma Grizelj prezentovala projekt rješavanja otpada bez deponija

10.04.2014. 16:15 / Izvor: eKapija.ba

Nakon redovnih tačaka dnevnog reda na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Travnik preduzeće "Grizelj" je prezentovalo projekat "Tretiranje otpada bez deponija".

Prezentatori su u svom predstavljanju projekta naglasili da je glavna prednost ovog projekta njegova zasnovanost na bosanskohercegovačkim resursima i to od osmišljavanja do realizacije. Obuhvat projekta je regionalni i uključuje četiri općine Travnik, Novi Travnik, Vitez i Busovaču a korist projekta je višestruka. Najvažnijim se ipak smatra rješavanje problema otpada i benefiti koji se dobijaju ovakmim pristupom kojim se otpad posmatra kao resurs te je sigurna i ekonomska isplativost projekta i njegova energetska efikasnost .

Kako navode iz ove općine, u narednom periodu općinskim administracijama sve četiri općine predstoji monogo posla na usaglašavanju modela javno-privatnog partnerstva sa preduzećem "Grizelj", a vijećnicima donošenje potrebnih odluka.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti