Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Firma iz RS će održavati ceste u Sarajevu

21.04.2014. 10:09 / Izvor: nap.ba

Direkcija za ceste Kantona Sarajevo dodijelila je milionski ugovor za održavanje cesta u Sarajevu konzorciju na čelu sa firmom "Prijedorputevi", jednom od najvećih građevinskih kompanija iz Republike Srpske, potvrđeno je bh. novinskoj agenciji Patria (NAP).

Iz utrke za posao izbačena je kompanija u državnom vlasništvu "Sarajevoputevi", potvrdila je za NAP v.d. direktorica ove kompanije Nataša Fazlić.

Prema njenim riječima, posao održavanja cesta u općini Ilidža i brze ceste do Blažuja bit će povjeren konzorciju koji predvodi firma iz RS, a u kojem je i manjem udjelu firma "Bosman" iz FBiH. Riječ je o četverogodišnjem ugovoru vrijednom četiri miliona maraka.

"Dobili smo informaciju iz Ureda za žalbe KS da je naša žalba odbijena i da je 'Prijedorputevima' dodijeljen ugovor. Ako izgubimo ovaj posao naš rad će biti otežan, a nije isključeno da ćemo morati otpuštati radnike. Mi smo 77 posto vlasništvo države i prosto je nevjerovatno da nam se uzima ovaj tender. Pitam se samo da li bi vlasti u Banja Luci nama dali posao održavanje cesta u tom gradu", kaže Fazlić.

Kako ističe, firma "Prijedorputevi" je u privatnom vlasništvu i ima ogromne ugovore u manjem entitetu.

"Oni održavaju više od 500 kilometara cesta u RS, i autoput Banja Luka - Bosanska Gradiška. Nisam sigurna ni kako će ispoštovati obaveze iz ovog ugovora", dodaje ona u izjavi za NAP. Pokušali smo kontaktirati i direktora Direkcije za ceste KS Adema Zolja, ali on nije odgovarao na naše pozive.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti