Firma iz Trebinja lider u proizvodnji prihrane za pčele za jugoistočnu Evropu

15.08.2018. 08:38 / Izvor: Glas Srpske
Firma iz Trebinja lider u proizvodnji prihrane za pčele za jugoistočnu Evropu

Firma BKV group iz Trebinja je u posljednjih nekoliko godina postala lider u proizvodnji prihrane za pčele na području jugoistočne Evrope.

Firma BKV group iz Trebinja je u posljednjih nekoliko godina postala lider u proizvodnji prihrane za pčele na području jugoistočne Evrope.

Njihovi proizvodi danas su prisutni na policama specijalizovanih radnji u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji, Albaniji, Turskoj, Makedoniji, Bugarskoj, Španiji i Francuskoj, a od ove godine i na tržištu Njemačke i Poljske.

Prema riječima vlasnice ovog trebinjskog preduzeća, koje je osnovano 2011. godine, Gospave Baković, BKV group se bavi proizvodnjom hrane za pčele na bazi ekstrakta bilja i eteričnih ulja.

Kako je pojasnila, hrana za pčele proizvodi se sa najmodernijom tehnološkom opremom koja se može naći u svijetu.

"Ideja je bila da se u hranu za pčele ugrade najkvalitetniji ekstrakti i eterična ulja iz ljekovitog hercegovačkog bilja i da se pčelama na taj način ponude najkvalitetniji proizvodi za njihovu ishranu", istakla je Baković za Glas Srpske navodeći da se godišnja proizvodnja kreće oko 1.000 tona, od čega se čak 95 odsto izveze na inostrana tržišta.

Osnovna filozofija ove kompanije je da sastav njihovih proizvoda bude što više prirodniji, a u šta su se do sada mogli uvjeriti svi pčelari koji su kupovali njihove proizvode.

"Naša istraživanja i praktična iskustva sa pčelinjaka izrasla su u jedinstveno iskustvo, koje je utkano u svaki proizvod. Sa najboljim sirovinama i inovativnim recepturama, koje se razvijaju i testiraju na pčelinjacima i u laboratorijama, BKV brine o standardu kvaliteta koji je jedinstven u svijetu visokokvalitetne prihrane pčela. Upravo ova kombinacija višegodišnjeg iskustva, znanja i kvaliteta čine naše "pogače" i invertne sirupe nezamjenjivim preparatom svakog pčelara", navela je ova Trebinjka.

BKV group u septembru ove godine planira da instalira i najmoderniju opremu za otkup i pakovanje meda, te da otkupljuju med iz Republike Srpske i BiH i prodaju ga, kako na domaćem tako i inostranom tržištu.

"Prodavali bismo ga našim redovnim kupcima u Evropskoj uniji, a naš krajnji cilj je da dođemo u fazu kada ćemo moći otkupljivati sve količine meda koje budu u ponudi na tržištu BiH, jer med koji proizvedu naši pčelari je vrhunskog kvaliteta i on uvijek može naći svoj put ka zahtjevnom evropskom tržištu", istakla je Baković.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti