Firma iz Viteza proizvodi 10 jahti za čarter na Karibima

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Firma iz Viteza proizvodi 10 jahti za čarter na Karibima

12.10.2019. 10:48 / Izvor: Poslovni dnevnik

Proizvođač brodova Derubis Yachts iz Viteza (BiH) sklopio je ugovor o proizvodnji i prodaji 10 jahti koje će biti isporučene na Karibe, najveće svjetsko tržište brodova i kruzera. Svakog mjeseca iz brodogradilišta u Vitezu izlazit će po jedna jahta koja, kako piše portal BiznisInfo, u svojoj kategoriji nema konkurenciju, piše Poslovni dnevnik.

"Riječ je o katamaranima dužine 12,5 do 13 metara s dvostrukim dnom i dvostrukim trupom, proizvedenim upravo za velika mora", kaže Denis Kraljević, vlasnik Derubis Yachtsa.

Izlazak na tržište tvrtka je počela uspješnim predstavljanjem na Međunarodnom sajmu nautike u Hamburgu, u svibnju. "Ovo je prva veća narudžba i to je put kojim smo htjeli ići. Zanimaju nas veće narudžbe i stalni kupci jer imamo serijsku proizvodnju. A Karibi su odličan izbor jer je tamo razvijen cjelogodišnji turizam i ljudi najviše ulažu u luskuzne brodove", objasnio je Kraljević. Serijska proizvodnja u Derubis Yachtsu namijenjena je čarter tržištu koje živi od iznajmljivanja luksuznih brodova, a tvrtka iz Viteza prepoznala je nedostatke brodova namijenjenih tom tržištu.

"Čarter tržište ima svoje zakonitosti, a pri odluci koji će se brod kupiti, pet je odlučujućih elemenata. Prvi je sigurnost putnika. Drugi je pogon motora, gdje smo napravili pomak jer jedini na svijetu imamo i motor na elektro pogon. Treći je udobnost putnika. Četvrti sigurnosni dodaci, jer brod kao što je naš opremljen je trupom s pur pjenom što ga čini nepotopivim. I peti je element atraktivnost, a naš brod ima dosta noviteta koje drugi nemaju, kao što je bazen na prednjem dijelu", kaže Kraljević.  Derubis Yachts ima 10 zaposlenih, a u procesu proizvodnje brodova sudjeluje još 10 kompanija iz BiH.

PODIJELI:

TAGOVI:

Derubis Yachts

Karibi

jahta

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti