Firma Jusri iz Goražda započela proizvodnju transparentnih maski za lice

15.05.2020. 07:31 / Izvor: Akta.ba

Zbog svoje transparentnosti pogodna je za osobe koje su u kontaktu sa osobama koje imaju oštećen sluh (čitanje s usana).

Bh. firma Jusri iz Goražda, koja se inače bavi proizvodnjom dijelova od plastike, zbog situacije izazvane COVID-19 virusom svoje kapacitete od nedavno je usmjerila na proizvodnju zaštitnih vizira i transparetnih maski za lice.

Kako navode iz ove firme, transparentna maska za lice je nov proizvod na našem tržištu, a zbog svog dizajna pogodniji za nošenje od tradicionalnih medicinskih maski.

"Napravljena od kvalitetnih materijala (ABS i polyethylene) otpornih na habanje. Materijali nisu toksični i koriste se u industriji igračaka kao i autoindustriji. Težina jedne maske je 14gr. Naročito je pogodna za ugostiteljsko osoblje, osoblje u kozmetičkim salonima, robnim kućama, restoranima brze hrane, poštama i svim osobama koje su zbog svog posla u stalnom dodiru sa ljudima", kazali su iz firme Jusri.

Zbog svoje transparentnosti pogodna je za osobe koje su u kontaktu sa osobama koje imaju oštećen sluh (čitanje s usana).

Zaštitna transparentna maska je namjenjena za višekratnu upotrebu, uz adekvatno čišćenje i dezinfekciju u alkoholnoj otopini, poručuju.

Nihad Ćulov, direktor ove firme za Akta.ba je nedavno kazao da su se zbog situacije izazvane COVID-19 virosom odlučili na proizvodnju zaštitnih vizir maski te su u rekordnom roku razvili 3D model, konstrukciju alata za brizganje i krenuli u serijsku proizvodnju.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti