Firma KolMix iz Velike Kladuše otvara novu fabriku

07.06.2020. 10:27 / Izvor: Akta.ba
Firma KolMix iz Velike Kladuše otvara novu fabriku

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić održao je u Sarajevu sastanak s direktorom firme KolMix iz Velike Kladuše Nedžadom Mezildžićem.

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić održao je u Sarajevu sastanak s direktorom firme KolMix iz Velike Kladuše Nedžadom Mezildžićem.

Firma KolMix, koja ima 28 uposlenih je domaći brend, koji se od 1998. godine bavi proizvodnjom supa i začina. Zastupljena je na tržištu 10 europskih država.

Od 1. augusta 2020. otvara novu savremenu fabriku na oko 3.000 kvadratnih metara, koja zadovoljava sve uslove proizvodnje hrane u skladu sa EU regulativama.

Ministar Dedić je čestitao direktoru na postignuti rezultatima, te naglasio da je izuzetno važno što sirovine koje ova firma koristi imaju uglavnom bh. porijeklo, kao i da pored otežanih uslova poslovanja nastavlja sa investicijama.

"Pored podrške u okviru modela ruralnog razvoja gdje potičemo izgradnju, opremanje i nabavku opreme u sektoru prehrambene industrije, kao ministarstvo u narednom periodu nastavit ćemo rad na što boljem povezivanju domaćih proizvođača s prerađivačima kako bi otvorili veće mogućnosti zapošljavanja u poljoprivredi, a time i osigurali kvalitetnu domaću sirovinu za našu prehrambenu industriju", kazao je ministar Dedić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti